Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters krijgt goedkeuring voor Helionix in de H135

Airbus Helicopters krijgt goedkeuring voor Helionix in de H135

De EASA (European Aviation Safety Agency) heeft Airbus Helicopters het type certificaat toegekend voor de glass cockpit Helionix in de bi-motor helikopter H135. Vanaf nu kan de H135 standaard met de Helionix cockpit worden uitgerust.

De Helionix is al standaard leverbaar bij de nieuwe H175 en bij de H145 en draagt bij tot de veiligheid en de flexibiliteit van de H135. De Helionix is een 4-as autopiloot die de werklast van de piloot aanzienlijk verminderd en is tevens uitgerust met een ganse reeks additionele functies die de mogelijkheden van de H135 verbeteren.

De situational awareness wordt sterk verbeterd door de uitgebreide real-time informatie op de drie displays en de compatibiliteit van Night Vision Goggles (NVG). De First Limit Indicator is een indicator die in een oogopslag een volledig overzicht heeft van de status van de turbines.

De combinatie met de twee Garmin GTN-750 (GPS/Nav/Comm) touchscreens maakt dat Helionix ook perfecte GPS navigatie en communicatie systemen aan boord heeft. Het Helionix Traffic Advisory System TAS620A, een automatisch systeem welke constant het traject van de helikopter bewaakt en zoek naar mogelijke collusie, is een andere veiligheidsaspect van de Helionix avionics suite.

Airbus Helicopters heeft reeds 1.200 H135's uitgeleverd en meer dan 5 miljoen vlieguren op de teller staan.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *