Bezig met laden...

Logboek

Amerikaanse legerhelikopters transiteren door Belgie en Nederland

Amerikaanse legerhelikopters transiteren door Belgie en Nederland

Zoals we reeds op 28 september schreven worden de Amerikaanse troepen die aan de grens met Rusland zijn gelegerd gedurende deze periode afgelost. 

De nieuwe troepen worden via de haven van Zeebrugge naar Europa gebracht en de troepen die hun opdracht achter de rug hebben keren via de haven van Rotterdam terug naar hun thuisbasis in Amerika.

In beide gevallen kunnen wij als helikopter liefhebbers ons hartje ophalen omdat er telkens zowat 80 helikopters transiteren door Belgie en Nederland. In Nederland verloopt de terugtocht naar Rotterdam via de basis Eindhoven. In Belgie gaat de tocht richting Oost-Europa via de Amerikaanse Shapebasis in Chievres.

Vandaag kwamen de eerste Black Hawks en Apaches aan op Chievres en onze fotograaf Tom Buysse was er bij. Met dank aan Tom, en zijn wachten in de druiligere weer, kun je hier doorklikken naar zijn fotoreportage over de landing van enkele Amerikaanse Apache en Black Hawk helikopters op de basis Chievres

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *