Bezig met laden...

Logboek

Provincie Zuid-Holland wil helihaven om Rotterdam Airport te ontlasten

Provincie Zuid-Holland wil helihaven om Rotterdam Airport te ontlasten

Komt er nu toch een nieuwe helihaven rond Rotterdam?

In een poging om de Rotterdamse luchthaven te ontlasten denkt de nieuwe coalitie voor de provincie Zuid-Holland om een extra helihaven te bouwen buiten de terreinen van de luchthaven. Deze niet-commerciele helihaven zou  gebruikt gaan worden voor traumahelikopters en eventueel voor de politie. Het vinden van een voor alle partijen en gemeenten aanvaardbare plek voor deze helihaven zal zeker geen sinecure zijn. 

De vrijgekomen vliegbewegingen op de Rotterdamse luchthaven kunnen dan gebruikt worden om de expansie op gebied van de commerciele luchtvaart te ondersteunen zonder dat er extra overlast ontstaat voor de omwonenden. Het aantal nachtvluchten vanop de Airport Rotterdam / The Hague zal verder moeten dalen volgens het coalitieakkoord.

Afgelopen maand juli maakten meer dan 255.000 passagiers gebruik van de luchthaven, een groei van 8,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Met deze 255.000 passagiers is het maandrecord van de Rotterdamse luchthaven gebroken.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *