Bezig met laden...

Logboek

Kopter (Leonardo) bouwt een EMS versie van haar SH09

Kopter (Leonardo) bouwt een EMS versie van haar SH09

Gedurende de eerste digitale editie van de AMTC 2020 (Air Medical Transport Conference) heeft Kopter, het Zwitserse dochterbedrijf van Leonardo Helicopters, de EMS-versie van haar nieuwe SH09 voorgesteld.

Kopter ziet haar SH09 EMS als de ideale mono-turbine medische urgentiehelikopter omwille van zijne excellente manoeuvreerbaarheid en compacte voetprint waardoor het toestel ook op niet voorbereide ondergrond in kleine landingsplaatsen kan opereren.

Het medische interieur zal zijn voordeel doen met de uitneembare vlakke vloer en de brede cabine. De hoog geplaatste staartrotor draagt bij aan de veiligheid van het medisch personeel bij het laden en ontladen van patiënten aan de achterzijde van de helikopter. Maar de helikopter heeft ook brede zijdeuren aan beide zijden.

Intussen blijft het afwachten tot de certificatie van de Kopter SH09. Volgens de laatste berichten uit de hoek van eigenaar, Leonardo Helicopters, zal dit zeker nog tot 2022 duren. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *