Bezig met laden...

Logboek

Glasbraak bij Guimbal Cabri G2 door bevestiging met zuignap

Glasbraak bij Guimbal Cabri G2 door bevestiging met zuignap

Het Zwitserse STSB (Swiss Transportation Safety Investigation Board) heeft eerder dit jaar haar rapport vrijgegeven over een ernstig incident waarbij het plexiglas canopy van een Guimbal Cabri G2 in volle vlucht en op 5500 voet hoogte brak. Daarbij kwamen delen van het plexiglas in de cabine terecht op de leerling-piloot en de instructeur. Zij werden licht gewond in gezicht, handen en benen maar konden de helikopter veilig aan de grond zetten.

Het incident gebeurde bij een oefening waarbij werd getoond hoe de helikopter moest worden bediend bij maximale snelheid op een hoogte van 5.500 voet. Toen de helikopter ongeveer 110 kts IAS bereikte barstte de plexiglas in verschillende stukken en kwam deels in de cockpit, op de piloten en deels in de lucht terecht. De sterke wind blies ook de brillen en de headsets van de piloten weg.

De instructeur kon het toestel toch onder controle houden, vertraagde en wist zijn reservebril op te zetten. Hij wist het toestel veilig aan de grond te zetten.  

De Guimbal Cabri G2 heeft een voorruit uit plexiglas met een dikte van 2mm. De contouren van het plexiglas zijn aan de romp van de helikopter gelijmd. Bij het bewuste toestel was een zuignap (waarop een camera kan worden gemonteerd) bevestigd op het plexiglas

Uit het onderzoek bleek dat het plexiglas van de Guimbal Cabri G2 bij een snelheid dicht bij Vne (119 kts IAS) aan vrij grote aerodynamische krachten wordt blootgesteld. De krachten die door de zuignap extra op het plexiglas werden uitgeoefend hebben bijgedragen tot het imploderen van het plexiglas. 

Onmiddellijk na het voorval heeft fabrikant Guimbal een Service Letter SL20-001A uitgegeven om te waarschuwen dat het gebruik van een zuignap op het plexiglas tot zeer gevaarlijke incidenten kan leiden.

De STSB van zijn kant concludeert dat beide piloten heel veel geluk hebben gehad dat ze dit voorval overleeft hebben. Ze maakt in het rapport de aanbeveling voor het dragen van een helm. Je kunt het rapport hier lezen

Je kunt hierover ook onderstaande video bekijken of ons artikel van 4 juni 2021 eens doornemen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *