Bezig met laden...

Logboek

Bell promoot de Invictus 360 - onoverwinnelijke - als FARA-helikopter

Bell promoot de Invictus 360 - onoverwinnelijke - als FARA-helikopter

De Bell Invictus 360 (de onoverwinnelijke) is een van de twee kandidaten in het Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) programma van het Amerikaans leger. 

Het FARA-programma is in 2018 door het Amerikaanse leger geïnitieerd om een opvolger te ontwikkelen voor de Bell OH-58 Kiowa verkenningshelikopter als onderdeel van het Future Vertical Lift programma. De OH-58 ging in 2014 met pensioen; drie eerdere programma's om een opvolger te ontwikkelen, werden geannuleerd voordat de productie werd bereikt. Nu strijdt Bell tegen Sikorsky's Raider X om de FARA helikopter te mogen bouwen.

In onderstaande video legt Jayme Gonzalez, Program Manager Bell Invictus 360, uit waarom de Bell Invictus met zijn combinatie van indrukwekkende wendbaarheid en dodelijkheid de toekomstige winnaar is op het slagveld.

Het ontwerp van de Bell 360 Invictus biedt een ontwikkelingspad met een laag risico om te voldoen aan de vereisten van het Amerikaanse leger voor de Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA). Het toestel biedt veiligheid voor de bemanning en situationeel bewustzijn op het slagveld totdat het gevecht is afgelopen. De Bell 360 is een fly-by-wire helikopter wat extra mogelijkheden biedt voor veilig en zelfs autonoom vliegen wanneer de bemanning het toestel niet meer kan besturen.

Het is dus nog een tijdje afwachten vooraleer we een eerste glimp zullen zien van dit nieuwe toestel. Bell heeft nog iets meer dan een jaar om zijn prototype in de lucht te krijgen maar heeft ons inziens met de Bell Invictus 360 een goede kandidaat om de FARA helikopter te mogen leveren. En weet dat Bell van de te vervangen OH-58D Kiowa Warrior destijds niet minder dan 2.200 helikopters heeft mogen bouwen...

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *