Bezig met laden...

Logboek

Amazon levert nu medicijnen met drones

Amazon levert nu medicijnen met drones

Amazon heeft zijn nieuwste Prime Air-drone, de MK30, onthuld als onderdeel van de nieuwste uitbreiding van het Prime Air-programma, en is anders dan welke andere drone dan ook die wordt gebruikt voor de bezorging van pakketten. Deze nieuwe Prime Air-drones zullen tegen eind 2024 worden ingezet aan klanten op drie locaties in de VS, evenals in steden in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Klanten in College Station, Texas, kunnen hun medicijnen nu binnen 60 minuten of minder via drone laten bezorgen.

Klanten van Amazon Pharmacy hebben een nieuwe manier om de medicijnen die ze nodig hebben snel en betaalbaar thuis te krijgen. Klanten in College Station, Texas, kunnen hun voorgeschreven medicijnen nu binnen 60 minuten na het plaatsen van hun bestelling via de drone-bezorgservice van Amazon voor de deur laten bezorgen, zonder extra kosten.

Amazon Pharmacy-klanten kunnen bij het afrekenen ‘gratis drone-bezorging in minder dan 60 minuten’ selecteren. Een apotheker zorgt er vervolgens voor dat de medicijnen binnen een uur worden geladen en naar het huis van de klant worden gevlogen. Bewoners van College Station die drone-bezorging selecteren, hebben toegang tot meer dan 500 medicijnen die veel voorkomende aandoeningen behandelen, waaronder griep, astma en longontsteking.

Hoe Amazon-dronebezorging werkt

De nieuwe drones van Amazon vliegen op een hoogte van 40 tot 120 meter: een luchtruim met minimale obstakels. De ingebouwde sense-and-avoid-technologie van de drone maakt gebruik van sensoren en camera's om veilig rond mensen, huisdieren en hoogspanningsleidingen te navigeren.

Camera's op de drone worden aangesloten op een neuraal netwerk dat is getraind om objecten te identificeren. Bij aankomst bij het huis van de klant laat de drone zich langzaam en veilig zakken boven de afgesproken bezorgmarkering. Computervisie detecteert alle structuren of objecten die uit de grond steken – inclusief mensen en dieren – en controleert of deze het afdalingspad hinderen. Wanneer de bezorgzone vrij is, laat de drone het pakket los, stijgt weer op hoogte en keert terug naar het bezorgcentrum. De klant haalt het pakket op zonder enige interactie met de drone.

Amazon is een van de weinige drone-bezorgbedrijven die een luchtvaartcertificaat van de FAA (Federal Aviation Administration) hebben behaald dat nodig is om drones met geavanceerde mogelijkheden te besturen. De drones van Amazon hebben sinds december 2022 honderden huishoudelijke artikelen veilig afgeleverd in College Station.

“Onze drones vliegen over het verkeer, waardoor de overtollige tijd die het pakket van een klant onderweg doorbrengt wordt geëlimineerd”, zegt Calsee Hendrickson, directeur bij Amazon Prime Air. “Dat is het mooie van dronebezorging, en medicijnen waren het eerste wat onze klanten zeiden dat ze ook snel via drones wilden laten bezorgen. Snelheid en gemak staan bovenaan het verlanglijstje bij zorgaankopen.”

Technisch hoogstandje of echte oplossing?

Amazon is niet het enige bedrijf in de VS die testen doet met leveringen door drones bij particuliere klanten. Wel is Amazon het meest gevorderde bedrijf die ook toepassingen heeft uitgewerkt, met de goedkeuring van de FAA, die daadwerkelijk oplossingen bieden voor echte problemen, zoals urgente leveringen van medicijnen. Het is uitkijken naar dergelijke toepassingen hier in de Benelux.  

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *