Bezig met laden...

Logboek

ALERT: Robinson R44 Raven 1 en R44 Cadet Safety Alert

ALERT: Robinson R44 Raven 1 en R44 Cadet Safety Alert

Robinson Helicopters heeft een veiligheidswaarschuwing uitgegeven die betrekking heeft op de inlaatkleppen van de Lycoming motoren O-540-F1B5. Je kunt deze Safety Alert hier nalezen.

Deze motoren zijn enkel geïnstalleerd op de R44 Raven 1 en op de R44 Cadet helikopters; dus niet niet op R22, R44 Raven II of R66 helikopters.

Robinson heeft bij deze helikopters recent rapporten ontvangen over verbrande inlaatkleppen. Een verbrande inlaatklep kan leiden tot het gedeeltelijk of compleet verlies van vermogen. 

De gerapporteerde verbrande inlaatkleppen waren allen van motoren met serienummers eindigend op '40E' en hadden minder dan 500h gevlogen.

Piloten moeten de volgende voorzorgsmaatregelen nemen: 

  • Bij de start een complete run-up doen en een hover check voor elke vlucht. Vlieg niet als je een indicatie voelt van minder soepel draaiende motor of een plotselinge yaw.
  • Als je een minder soepel draaiende motor of plotselinge yaw opmerkt in vlucht land je best zo snel mogelijk
  • Bij een minder soepel draaiende motor of een dergelijke plotselinge yaw laat je de helikoptertechnicus de motor en de kleppen nakijken.
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *