Bezig met laden...

Logboek

Bristow presenteert op de Barclays CEO Energy-Power Conferentie

Bristow presenteert op de Barclays CEO Energy-Power Conferentie

Afgelopen zaterdag 10 september 2021 presenteerde helikopteroperator Bristow op de virtuele 'CEO Energy-Power' conferentie van Barclays. Bristow werd daar voorgesteld door CEO Chris Bradshaw en CFO Jennifer Whalen.    

Bristow is nu ook voor Nederland van belang omdat het normaal gezien vanaf de zomer van 2022 de kustwachthelikopters zal leveren voor de komende 10 jaar. Bristow kwam als winnaar van de aanbesteding die DMO (Defensie Materiaal Organisatie) had uitgeschreven. In het kortgeding ingezet door de huidige kustwachtoperator, het Belgische NHV, tegen de uitslag van de aanbesteding oordeelde de rechter dat er geen bezwaar was tegen een definitieve gunning van deze aanbesteding aan het Britse Bristow.

Helikopteroperator Bristow is het resultaat van een fusie in juni 2020 tussen helikopteroperatoren ERA en Bristow. Bristow was sinds de goedkeuring van zijn Chapter 11 procedure in 2019 in handen van zijn voormalige schuldeisers die met deze transactie een gedeeltelijke exit konden realiseren.

Het nieuwe fusiebedrijf Bristow is nu de grootste helikopteroperator ter wereld met een jaaromzet van ongeveer $1,2 miljard. Het heeft een vloot van 227 helikopters waarvan 80% in eigendom. Bristow heeft 2.991 medewerkers in dienst waarvan 807 piloten en 788 technici. 

Bristow is de eerste helikopteroperator die openlijk inzet op nieuwe transporttechnologieën. Zo is het lanceringspartner voor de Leonardo AW609 burgerlijke tiltrotor en heeft een recent een samenwerking bekendgemaakt met Electra.aero waarbij het als lanceringspartner 50 eSTOL drones gaat aankopen tegen 2026. 

De presentatie die de Bristow CEO en CFO hebben gegeven op de Barclays conferentie kun je hier bekijken.

Foto copyright: Bristow Group Inc. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *