Bezig met laden...

Logboek

Airbus en Guimbal laten de VSR700 onbemand vliegen

Airbus en Guimbal laten de VSR700 onbemand vliegen

Airbus liet haar VSR700 demonstrator in een volledige onbemande modus vliegen vanop de militaire basis van Istres in het zuiden van Frankrijk. De VSR700 is een onbemande variante van de Guimbal Cabri G2 die door Airbus en Guimbal als een tactisch militair systeem wordt omgebouwd.

De bedoeling van de onbemande testvlucht op 19 December was zeker te zijn dat het toestel in overeenstemming was met de vereisten van de veiligheid en de wetgeving. Het toestel vloog gedurende 30 minuten een aantal vluchtpatronen en landde dan volledig autonoom op de luchtmachtbasis van Istres. Het onbemande toestel was bestuurd vanop een grondstation.

De VSR700 demonstrator vliegt autonoom sinds Mei 2017, maar vloog tot voor kort altijd met een veiligheidspiloot. Sinds 2017 heeft Airbus de dieselmotor en het toestel aangepast aan de vereisten van de marine en heeft een automatische vluchtcontrolesysteem ontwikkeld. Het plan is om het eerste prototype te laten vliegen voor eind 2019.

De VSR700 kan ongeveer 8 uur vliegen aan een snelheid van 100kts vooraleer te moeten tanken. Airbus wil een verkenningstoestel bouwen voor de marine om gevaarlijke en kritische missies te vliegen zonder risico voor de bemanningen. De VSR700 heeft relatief lage operationele kosten door een dieselmotor met laag verbruik en door zijn beperkte ontwikkelingskosten als variante van de Guimbal Cabri G2.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *