Bezig met laden...

Logboek

Gemeente Kruisem weigert vergunning voor helihaven aan Hof van Cleve ***

Gemeente Kruisem weigert vergunning voor helihaven aan Hof van Cleve ***

We kregen een kopie van het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Kruisem (vroeger Kruishoutem & Zingem) van 29 April 2019. 

Dit besluit is de weigering om een helikopterlandingsplaats goed te keuren bij het bekende restaurant van Peter Goossens, het Hof van Cleve. Dit restaurant is het enige restaurant in Belgie met drie sterren Michelin en is gelegen aan de Riemegemstraat 1 in de deelgemeente Kruishoutem.

De site Hof van Cleve werd in 2017 in het ruimtelijk uitvoeringsplan als “zonevreemde horecazaken” geregulariseerd.

De weigering is deze keer gebaseerd op het gebrek aan informatie om het dossier te kunnen beoordelen en ook op basis van een bezwaar van een landbouwer die een inrichting uitbaat op 500 meter van het restaurant. 

De bezwaarindiener is blijkbaar een specialist, leest u even zijn bezwaar:

  • Bij de op heden illegale maneuvers is er reeds ervaren dat vooral de dieren hiervan ernstige last hadden met dodelijke afloop. Dit is een onterechte overlast die niet in de hand kan gehouden worden door de vergunningsverlener.
  • Gezien deze helikopterlandingen van de afgelopen jaren, regelmatig schade hebben toegebracht in de kippenstal van de bezwaarindiener, heeft die besloten om in 2018 geen kippen meer te kweken.

Het aantal vluchten waarvoor klanten van het Hof van Cleve de helikopterlandingsplaats wensen te gebruiken is zeer beperkt. Tussen 2 en 6 vluchten per maand doen het sterrenrestaurant aan. De overlast van dergelijke helikopterlandingsplaats is dan ook zeer beperkt en misschien kan het Hof van Cleve gewoon binnen het Ministerieel Besluit verder werken met 4 vluchten per maand, zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

De bezwaarindiener heeft intussen geen kippen meer en is dit deel van het probleem opgelost en misschien kan het Hof van Cleve aankomende helikopters een landingsas voorstellen die niet boven de inrichting van de bezwaarindiener vliegt.

Gelukkig kan Peter Goossens een nieuwe aanvraag indienen om zijn helikopterlandingsplaats met juiste en volledige informatie goed te laten keuren.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *