Bezig met laden...

Logboek

Australie koopt 12 Sikorsky MH-60R's en 29 Apaches

Australie koopt 12 Sikorsky MH-60R's en 29 Apaches

De kogel is definitief door de kerk. Australië gaat in 2025 zowel zijn 22 Airbus Tiger aanvalshelikopters als 6 NH90 Taipan maritieme helikopters vervangen. Aanhoudende problemen met beide Airbus toestellen deden de Australische regering instemmen met een investering van meer dan $ 8 miljard om vanaf 2025 een meer performante en beschikbare vloot helikopters te kunnen inzetten.

In het totaal zal Australië 12 + 1 nieuwe Sikorsky MH-60R Romeo maritieme helikopters en 29 nieuwe Boeing AH-64E Apache Armed Reconnaissance helikopters aankopen voor de Australische marine en het leger.  

Als reden voor het plan om de NH90 Taipan helikopters te vervangen bleef het leger zeer diplomatisch. Het schreef in het plan dat men een helikopter wil aankopen omdat die beter geschikt is voor taken vanop marineschepen en die meer compatibel zijn met de Sikorsky MH-60S Seahawks die de Marine ook in dienst heeft. De vervanging van deze NH90 helikopters, is voorzien tussen 2025 en 2031.

Vorig jaar besloot het Australische leger om haar kwakkelende vloot van 22 Airbus Tigers vanaf 2025 uit dienst te nemen en te vervangen door 29 Boeing Apaches AH-64E. Niet wegens ouderdom, want de Tigers zijn slechts in 2011 geleverd, maar wegens aanhoudende problemen en daardoor een lage beschikbaarheid. Nu is de regering met dit plan akkoord gegaan.

Voor Airbus Helicopters is deze beslissing niet alleen een zwaar gezichtsverlies maar ook een wake-up call dat er zwaar zal moeten gewerkt worden om de betrouwbaarheid van de NH90 helikopters en de Tiger aanvalshelikopters te verbeteren. Airbus kent de problematiek maar heeft te lang getalmd om drastisch in te grijpen en krijgt nu het deksel op de neus.

Minister van Defensie Peter Dutton zei dat de Romeo's en Apaches bewezen helikopters waren die zouden afschrikken en reageren op de bedreigingen waarmee Australië werd geconfronteerd.

Premier Scott Morrison zei dat de investeringen de sleutel waren tot het regeringsplan voor een veilig en zeker Australië in het licht van regionale en mondiale onzekerheid. "Onze wereld en onze regio veranderen, maar we investeren een recordbedrag van $ 270 miljard in de defensie en de veiligheid van Australië gedurende het decennium tot 2030", zei de premier.

Foto © Australian Army -  WO2 Max Bree

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *