Bezig met laden...

Logboek

Wijzigingen bij Dutch Mil

Wijzigingen bij Dutch Mil

Dutch Mil is druk in de weer om de luchtverkeerleiding in Nederland te verbeteren door een efficientere informatievoorziening en betere bereikbaarheid. Daarom werden volgende wijzigingen aangekondigd afgelopen week.

1) Gewijzigde DutchMil TMAs vanaf 11 maart 2010

http://www.ais-netherlands.nl/aim/10...6-2-1-A2m.pdf?

2) Invoering REFIS (Regional Flight Information Service; medio 2010)

Dit zijn 2 nieuwe frequenties waarop men een continue herhaalde boodschap zal gaan uitzending met letteraanduiding vergelijkbaar met ATIS. Deze boodschap zal de regionale QNH bevatten en eventuele aanvullende informatie die niet tijdig beschikbaar zijn via NOTAMs, b.v. EHGG gesloten i.v.m. vliegtuig naast de baan etc.
Er is een frequentie voor Noord (136.225) en voor Zuid Nederland (136.300). Zodra de informatie wijzigt zal DutchMil dit op de gewone frequenties melden en kunnen piloten weer opnieuw uitluisteren op REFIS.

3) Invoering MASIS (Military Airfield Status Information System; datum nog onbekend)

Voor militaire velden komt er buiten openstelling een systeem waarbij de vlieger op de torenfrequentie door middel van het indrukken van de zendknop automatisch antwoord krijgt van een bandje met daarin de crossing clearance. Binnen de CTR is men verplicht te blijven uitluisteren op de torenfrequentie. Je hoort dus ook elke keer het bandje als een andere kist de zendknop indrukt.
MASIS wordt automatisch gedeactiveerd zodra de toren weer bemand is, en vanaf dat moment heb je dus weer contact met de verkeersleider. De ATZ dient zoals nu nog steeds vermeden te worden.

Zowel REFIS als MASIS hebben als doel een betere bereikbaarheid en lagere werklast voor vlieger en DutchMil. Men benadrukte ook DutchMil alleen op te roepen indien nodig, anders alleen uitluisteren op de frequentie.

Mijn inziens twee mooie systemen die de drukte (en dus bereikbaarheid indien nodig) bij DutchMil zeker zullen verlagen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *