Bezig met laden...

Logboek

Expert test de VRM Robinson R22 simulator

Expert test de VRM Robinson R22 simulator

In onderstaande video kun je samen met Claude Vuichard, president van de Vuichard Recovery Aviation Safety Foundation, meevliegen op de virtuele reality simulator van het Zwitserse VRM od Loft Dynamics zoals het vandaag genoemd wordt.

Claude Vuichard, is onze lezers intussen wel bekend van de Vuichard Vortex techniek (klik hier) maar is ook een ervaren instructeur op Robinson R22 en was de juiste expert om deze nieuwe simulatortechniek uit te testen. Vuichard was positief verrast over de VRM-simulator en ziet deze als een belangrijk element in de veilige opleiding van helikopterpiloten.

De virtuele reality simulator van VRM is de eerste simulator met deze technology die door de EASA (European Union Aviation Safety Agency) gecertificeerd is als Flight Navigation Procedures Trainer (FNPT) II.

Dit betekent dat je op dergelijke simulator tot 5 trainingsuren kunt vliegen voor een EASA PPL-H licentie en tot 20 trainingsuren voor een CPL-H licentie. Het grote voordeel van deze simulatoren is dat je gevaarlijke maneuvers kunt uitvoeren zonder zelf of je instructeur in gevaar te brengen. 

Op de European Rotors beurs in 2021 bracht Helispot samen met Ben Vanhentenrijk, instructeur en head of training van Helicopter Groundschool (BE/ATO-022) een bezoek aan VRM. Ben testte toen ook de VRM-simulator en zijn ervaring kun je hier lezen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *