Bezig met laden...

Logboek

LIFT laat je de private eVTOL vliegen na 1u opleiding

LIFT laat je de private eVTOL vliegen na 1u opleiding

LIFT lanceert een nieuw concept in de persoonlijke luchtvaart, de HEXA. Iedereen kan in minder dan een uur leren vliegen (zie video onderaan) met zijn semi-autonome eVTOL en vervolgens als solo-piloot in de ultralichte multi-copter met één stoel zonder vliegbrevet de lucht in.

LIFT Aircraft ™ de ontwikkelaar van 's werelds eerste persoonlijke, elektrische, verticale start- en landingsdrone (eVTOL) dat nu in productie gaat, kondigt aan dat het een intentieverklaring heeft ondertekend met Charm Aviation, een van de grootste helikoptertouroperators aan de Amerikaanse oostkust, om al in 2023 een geheel nieuw soort persoonlijke vliegen in New York te lanceren.

Volgens de Amerikaanse FAA-regels zijn deze vluchten wel beperkt tot weinig bewoonde gebieden en het ongecontroleerd G-luchtruim. Er zijn plannen in de maak om LIFT-vertiports te ontwikkelen langs de vele waterkantgebieden van New York City die toegang bieden tot de "Class G", Visual Flight Rules (VFR)-corridor die strekt zich uit tot 1.300 voet rond Manhattan.

In tegenstelling tot de meeste eVTOL-vliegtuigen die momenteel in ontwikkeling zijn, is de HEXA reeds goedgekeurd om te vliegen volgens de FAA's Part 103-regels en is er geen vliegbrevet vereist om te vliegen voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.

LIFT en Charm zullen een joint venture oprichten die de exclusieve licentie zal hebben om met de HEXA in het grotere New York-gebied te opereren. De partijen hebben overeenstemming bereikt over een pre-order voor 100 HEXA eVTOL-vliegtuigen die ze van plan zijn in te zetten vanop meerdere LIFT vertiports die ze de komende vijf jaar zullen oprichten.

"De beperkte vliegtijd (15 minuten) van de HEXA is perfect geschikt voor zelfbestuurde, recreatieve vluchten", zegt Caitlyn Ephraim, President van Charm Aviation. "Dit zijn net Segway-tours, maar dan in de lucht - met een veel beter zicht en veel meer plezier. Deze kleine, elektrische multi-copters zijn "geo-fenced", om ze binnen vooraf gedefinieerde vluchtgebieden en corridors te houden, hebben geen emissies en zijn veel stiller dan helikopters. Ik kan niet wachten om met HEXA rond het Vrijheidsbeeld te vliegen. We denken dat dit de toekomst is van een eco-vriendelijk helikoptertourmarkt.”

LIFT en de Charm-groep hopen tegen het einde van 2023 de eerste proefvluchten in en rond de stad te vliegen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *