Bezig met laden...

Logboek

Helikoptermuseum DAX: bezoekje waard als je in de streek bent!

Helikoptermuseum DAX: bezoekje waard als je in de streek bent!

Wist je dan we reeds in de tweede helft van augustus verzeild zijn geraakt? Wat ons betreft snel tijd om van de resterende vakantietijd nog wat te maken. En een ideetje wat we kregen van een collega-helikopterfreak was een bezoek aan het 'ALAT en de helikopter museum in het Franse Dax.

Op meer dan 4000 m² overdekte ruimte worden meer dan 30 helikopters en vliegtuigen in perfecte staat gepresenteerd, evenals honderden objecten en souvenirs, vaak zeldzaam of ongewoon. Het museum volgt een buitengewoon menselijk avontuur, biedt een presentatie van de geschiedenis van ALAT (lichte vliegwezen van het landleger) en een visie op de wereld van de helikopter.

Het maakt een technische benadering van de principes van helikopter mogelijk. Dit museum, een plaats van herinnering en geschiedenis, maar ook een conservatorium van wetenschap en technologie, maakt het door de diversiteit van zijn collecties en zijn didactische aanpak mogelijk om de interessecentra te vermenigvuldigen en de nieuwsgierigheid van bezoekers van alle leeftijden te prikkelen.

Met deze link kun je door de 30 toestellen scrollen. Je ziet de Alouette II, de Alouette III, de Bell 47G, de Panther,  de Cougar, de Djinn, de Sikorsky H19, de Ecureuil, de Gazelle, de Sikorsky S55 en veel meer... En dergelijke verzameling is uniek in Frankrijk! 

Zoals de Guide Michelin zou zeggen: 'ça vaut le détour' 

Foto credit: Les amis du musée de l'ALAT et de l'hélicoptère (DAX, FR)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *