Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Ambulanceheli ook naar Texel - Vervalsing licentie - Oekraine - UK SAR2G

Kort nieuws: Ambulanceheli ook naar Texel - Vervalsing licentie -  Oekraine -  UK SAR2G

Ambulancehelikopter Medic01 vanaf augustus 2021 ook naar Texel

Per 1 augustus 2021 wordt de Medic01 ambulancehelikopter (de Waddenheli) ook ingezet voor het eiland Texel. Verwacht wordt dat het aantal inzetten rond de vijftig per jaar zal zijn. Medic01 is sinds 2016 dag en nacht inzetbaar voor patiëntenvluchten vanaf de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De Waddenheli wordt nu uitgevoerd met de Airbus H145 met registratie PH-OOP.

 

Vervalsing van je vlieglicentie: boete van £191.620 

In de UK kan de rechter niet lachen als je twee lijntjes op je vlieglicentie toevoegt. Op 6 juli 2021 werd David Harbote uit Lancing daarvoor veroordeeld tot een boete van niet minder dan £191.620 of €223.581.  

Omdat zijn MEP (multi-engine piston) en zijn IR (Instrument Rating) vervallen waren in 2014 had hij deze twee lijntjes op zijn licentie netjes aangepast of beter gezegd vervalst. Met zijn vervalste licentie vloog hij zeven vluchten die hij dan nog eens antidateerde naar 2016.  

Gezien de ernst van de feiten had de Britse luchtvaartautoriteit CAA de vervalsingen voor de rechtbank gebracht met het bekende - zware - vervolg. 

 

Oekraïne ontvangt zijn vijfde Airbus helikopter

Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken heeft zijn 5e (van de bestelde 28) Airbus helikopter ontvangen. Na deze levering heeft de Nationale Garde nu 4 Airbus H255 helikopters. Deze toestellen zullen worden ingezet voor missies van de Nationale Garde over grotere afstanden. Het betreft evacuatie van zieken en gewonden en SAR inzetten. 

Tegen eind 2021 moeten alle 28 Airbus helikopters uitgeleverd zijn.

 

Serco en UK SAR2G

Op 10 juni gaf het Britse Maritiem & Kustwacht agentschap haar shortlist bekend voor het grote geprivatiseerde SAR project 2e generatie (UKSAR2G). Naast de bekende namen als Bristow, CHC en Airbus Helicopters UK stond ook het Britse outsourcingbedrijf Serco op de shortlist.

Toch wat verbazing in het wereldje van de helikopteroperatoren omdat Serco tot op heden slechts ervaring heeft op gebied van helikopteronderhoud voor het Britse leger maar zelf geen helikopteroperator is.

Afgelopen vrijdag melde HeliHub dat Serco zelf zijn kandidatuur voor UKSAR2G heeft ingetrokken. Waarom Serco na een maand al uit de race stapt, of is nog niet bekend gemaakt. Het UKSAR2G project heeft naar schatting een waarde van zowat £1,5 miljard.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *