Bezig met laden...

Logboek

Rotor R220Y (R22) vliegt onbemande testvlucht voor publiek

Rotor R220Y (R22) vliegt onbemande testvlucht voor publiek

De live vlucht van de Rotor R220Y, een onbemand R&D-helikopter gebaseerd op de Robinson R22 2-zits helikopter, vond plaats op Nashua Airport rond 14.30 uur ET op 30 januari 2024, voor een menigte van ongeveer 100 mensen, waaronder New Hampshire gouverneur Sununu .

De helikopter voerde een volledige opstartprocedure uit, hoverde voor het publiek, maakte draaimanoeuvres en daalde na ongeveer drie minuten in de lucht veilig om te landen. Voor zover we weten, is deze historische vlucht de eerste keer dat een onbemande helikopter op ware grootte ooit in het openbaar voor een menigte heeft gevlogen. Het markeert een belangrijke mijlpaal op de weg van Rotor naar operationele gereedheid voor commerciële missies.

Het evenement omvatte ook een rondleiding door de campus van Rotor. Het onlangs gerenoveerde R&D-centrum van Rotor dient als achtergrond voor Rotor's revitalisering van de luchtvaartindustrie in New Hampshire, gesteund door het onlangs aangekondigde R550X-programma voor commerciële helikopters en het begin van vluchtoperaties vanuit een nieuw Remote Operation Center.

Het evenement werd afgesloten met de naamgeving van Rotor's R550X-prototype, gebaseerd op de Robinson R44.  Tijdens de ceremonie onthulde Rotor Technologies CEO Hector Xu de naam van de onbemande helikopter, "als eerbetoon aan de geest van innovatie en aan wat ik nu met trots mijn thuisstaat kan noemen, zal deze R550X de Spirit of New Hampshire worden genoemd." Hij en gouverneur Sununu knalden champagne om het te vieren.

Rotor bouwt de eerste twee R550X's in zijn faciliteiten in Nashua, N.H. Deze helikopters zullen naar verwachting later dit jaar beginnen met landbouwvluchten. De R550X is gebaseerd op de Robinson R44 Raven II. Het is ontworpen om zware lasten tot 1.212 lbs of 550 kg op te tillen, zonder piloot aan boord. Met een vliegtijd van meer dan drie uur en een topsnelheid van 240 km/u biedt de R550X VTOL-mogelijkheden op lange afstand die buiten het bereik van drones en eVTOL's liggen.

"De R550X is de technologisch meest geavanceerde commerciële onbemande helikopter met de hoogste capaciteit ter wereld. En het is hier in deze hangar gebouwd," zei Rotor CEO Xu. 

Foto's © Rotor Technolofies

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *