Bezig met laden...

Logboek

Amerikaans leger houdt alle helikopters 'tijdelijk' aan de grond

Amerikaans leger houdt alle helikopters 'tijdelijk' aan de grond

Afgelopen donderdag kwamen 'weer' drie Amerikaanse militairen om het leven bij een 'air2air' collusie van twee Apache helikopters boven Alaska. Dit juist een paar weken nadat negen militairen het leven lieten bij een 'air2air' collusie van twee BlackHawk helikopters in Kentucky. Beide fatale ongevallen zouden volgens de eerste berichten veroorzaakt zijn door menselijke fouten waarbij geen technische problemen aan de oorzaak zouden liggen.

In een mededeling op vrijdag van Chef Staff, generaal McConville (zie foto), heeft deze een algemene stand-down ingelast voor alle helikopters en vliegtuigen van het Amerikaans leger. Deze maatregel zet alle piloten aan de grond behalve deze die deelnemen aan kritieke missies. Eenheden in actieve dienst moeten volgende week een 24-uurs stand-down voltooien, Guard- en Reserve-eenheden moeten hun stand-down tegen het einde van volgende maand voltooien. Alle piloten blijven aan de grond tot ze de nodige training hebben afgewerkt.

"De veiligheid van onze piloten is onze topprioriteit, en deze stand-down is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we al het mogelijke doen om ongelukken te voorkomen en ons personeel te beschermen", zei legerchef-staf generaal James McConville in de persboodschap. "Tijdens deze pauze zullen we ons concentreren op veiligheids- en trainingsprotocollen om ervoor te zorgen dat onze piloten en bemanningen de kennis, training en bewustzijn hebben om hun toegewezen missie veilig te voltooien."

Tijdens de stand-down zal het Amerikaans leger het "risicobeheerproces, het trainingsprogramma voor luchtvaartonderhoud, de standaardisatie en het beheer van de opleiding van de bemanningen en toezichthoudende verantwoordelijkheid" zal herbekijken en indien nodig aanpassen.

Een dergelijke stand-down voor alle luchtvaarteenheden van het Amerikaans leger is een zeer uitzonderlijke maatregel waardoor het duidelijk is dat de legerleiding zeer zwaar tilt aan de fatale helikopterongevallen van de laatste weken met 12 dodelijke slachtoffers.  

Foto 1: Credit US Army - Sgt Harley Jelis

Foto 2: credit US Army - William Pratt

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *