Bezig met laden...

Logboek

CHC Helicopter voltooid de overname van Babcock's offshore helikopter activiteiten

CHC Helicopter voltooid de overname van Babcock's offshore helikopter activiteiten

Nadat helikopteroperatoren Era en Bristow hun krachten bundelen in een fusie die leidde tot de nieuwe Bristow groep is het nu de beurt aan het Amerikaanse CHC om een deel van de helikoptermarkt te consolideren.

CHC heeft de voltooiing aangekondigd van de overname van de olie en gas offshore helikopteractiviteiten van Babcock International. De overname versterkt CHC's wereldwijde positie, breidt haar vloot uit met ongeveer 30 helikopters en 500 medewerkers in de UK, Denemarken en Australië. De vloot bestaat uit 12 Airbus H175, 9 Leonardo AW139 en 9 Sikorsky S92 helikopters.

Opmerkelijk is het feit dat CHC de goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten in de UK en Australië niet heeft afgewacht en daardoor het risico loopt om, als de acquisitie niet wordt goedgekeurd, bepaalde onderdelen te moeten verkopen.  

David Balevic, CHC's President en Chief Executive Officer, reageerde op deze acquisitie als volgt:  “Deze overname is een groot succes en opent nieuwe en bredere kansen voor CHC, zowel in bestaande markten zoals Australië en de Noordzee, als in nieuwe gebieden. Het verstevigt de positie van CHC als een van 's werelds toonaangevende helikopteroperatoren bij klanten op het gebied van olie en gas, zoek- en reddingsacties en hernieuwbare energiebronnen.”

CHC kocht de offshore-helikopter afdeling, met een omzet van £154 miljoen en een operationeel verlies van £2 miljoen, van Babcock International voor £10 miljoen. De Babcock HEMS (medische) helikopterafdeling en de SAR-helikopterafdeling van Babcock waren geen onderdeel van deze overname. 

CHC, een grote internationale helikopteroperator, is in maart 2017 uit een Chapter 11 operatie herrezen, waarbij het bijna $1 miljard schulden kon opruimen. Ook CHC ziet de noodzaak in van verdere consolidatie in de helikopterindustrie om deze business terug gezond te maken. Ook NHV CEO, Steffen Bay, in een interview met Air&Sea Analytics, sprak over de noodzaak van verdere consolidatie in de helikopterindustrie.   

 

Naschrift 19 september 2021

Het is intussen bekend dat Babcock ook een koper zoekt voor haar HEMS en SAR helikopterafdeling, die het in 2014, als Avincis, kocht voor niet minder dan £1,6 miljard. Ondertussen heeft Babcock deze acquisitie reeds deels moeten afwaarderen maar blijkbaar is niemand van de helikopteroperatoren klaar om deze afdeling van Babcock over te nemen. Misschien vernemen we meer bij de volgende kwartaalcijfers van Babcock. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *