Bezig met laden...

Logboek

Enstrom na valse herstart vliegt terug...

Enstrom na valse herstart vliegt terug...

Chuck Surack, oprichter van Surack Enterprises, heeft vandaag aangekondigd dat hij Enstrom Helicopter Corporation uit Menominee, Michigan heeft gekocht. Hij wil het merk Enstrom terug bouwen tot een van de toonaangevende Amerikaanse helikopterfabrikanten zoals het ooit was.

In een brief aan het leiderschapsteam van Enstrom deelde Surack zijn waardering uit aan de medewerkers voor hun toewijding en toewijding door de jaren heen en vooral tijdens de laatste moeilijke maanden.

Matt Francour, President & CEO van Enstrom, zei: "Eerder dit jaar leek het erop dat MidTex Aviation Enstrom zou kopen, maar toen ze onverwachte problemen hadden om de financiering rond te krijgen, kon Chuck tussenbeide komen en het bedrijf redden. wat een einde maakte aan veel slapeloze nachten hier voor ons in Michigan! Het bedrijf is verheugd om weer helikopters te gaan bouwen en is van plan om de Enstrom-helikoptervloot te verbeteren en te updaten."

Op 19 januari 2022 maakte Enstrom bekend dat het na 64 jaar zijn deuren moest sluiten. Na verschillende financiële problemen hadden de Chinese eigenaren van Enstrom het bedrijf opdracht gegeven om een Chapter 7 faillissement aan te vragen. Het Chinese Chongqing Helicopter Investment had de helikopterbouwer in december 2012 gekocht toen het in financiële problemen zat. Ook in de Benelux deed dit faillissement veel gemoederen  beroeren.

In aanloop naar de HAI Expo 2022 in Dallas werd bekend dat het Amerikaanse MidTex Aviation de activa van Enstrom zou kopen en van plan was om de Enstrom fabriek in Menominee, Michigan VS, te heropenen. Kevin Griffin, piloot en directeur-eigenaar van MidTex Aviation, zei toen: “We zijn enorm enthousiast over het verwerven van deze activa en de herstart van de voormalige Enstrom-faciliteit." Maar blijkbaar kon Griffin de nodige financiering niet voor elkaar krijgen en moest hij de deal afblazen. 

Laat ons hopen dat Enstrom met Surack de juiste partner heeft gevonden voor een succesvolle toekomst. Ook de vele eigenaren van Enstrom helikopters zullen een zucht van verlichting slaken nu ze weten dat ook de naverkoopdienst en de onderdelenvoorziening terug aan de slag kunnen.

Wij wensen eigenaar, directie en medewerkers van Enstrom heel veel succes met deze doorstart. 

Video © Erwin Poll

Video:
Video afspelen...

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *