Bezig met laden...

Logboek

De Sikorsky HH-60W Jolly Green II, test bij zeer extreme temperaturen

De Sikorsky HH-60W Jolly Green II, test bij zeer extreme temperaturen

Als je alleen al de foto ziet krijg je het barkoud, ook al is het buiten 25°C. Maar binnen in het McKinley Climatic Lab kun je het -51,1° Celsius maken maar ook +49° Celsius. 

De brandnieuwe Sikorsky HH-60W Jolly Green II, de nieuwe SAR-gevechtshelikopter van het Amerikaans leger, kreeg gedurende de afgelopen maand maart een zwaar testprogramma te verwerken. Bedoeling was om het uithoudingsvermogen van de helikopters in moeilijke omstandighden te testen. 

In het McKinley Climatic Lab moest de helikopter 'vliegen' in hevige regen en wind tot 39 knopen. Om het nog moeilijker te maken werd de temperatuur tot minus 51 graden Celsius verlaagt en werd alles ijzig. Drie dagen later werd dezelfde test 'gevlogen' bij een temperatuur van 49° Celsius; een verschil van niet minder dan 100 graden! Bij deze testen moest de bemanning allerlei testen doorlopen van de avionics, de electronica, de turbines en andere systemen.

De testen werden met succes afgewerkt en bewezen dat de SAR-gevechtshelikopter in de meest moeilijke omstandigheden soldaten kan redden en naar 'huis' kan terugbrengen. 

De testen werden uitgevoerd in samenwerking tussen MCKinley Climatic Labs, Sikorsky Helicopters en het 413e Test Squadron van het Amerikaans leger. De ganse testprocedure van de nieuwe HH-60W verloopt prima en is op schema.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *