Bezig met laden...

Logboek

Blushelikopter crasht in West-Turkije - drie doden

Blushelikopter crasht in West-Turkije - drie doden

Een Russische Mil Mi-8MTV-1 helikopter met registratie EX-08041 uit Kyrgyzstan (serial 95588) actief bij een brandbestrijdingsoperatie in de gemeente Menderes in de Turkse provincie Izmir is neergestort in de Tahtali-dam. Slechts één van de vier bemanningsleden overleefde de crash. 

Het ongeval deed zich voor toen op 16 september een enorme brand uitbrak in een bosrijk gebied nabij de Tahtali-dam. Een grote brandweeroperatie werd opgestart met onder andere 20 helikopters. Na zonsondergang bleven drie helikopters, uitgerust met 'night goggles' (nachtzicht brillen), verder vliegen om de brand onder controle te krijgen. 

Omstreeks 23u53 verloor men contact met de Mi-8MTV-1 helikopter toen deze water ging ophalen uit de Tahtali-dam. Vrij vlug werd duidelijke dat de helikopter in de dam was neergestort en werd een grote reddingsoperatie opgestart. Bij deze reddingsoperatie nadien werd co-piloot Isabekov ERKINBEK uit Kyrgyzstan gered. De lichamen van de drie overige bemanningsleden werden intussen levenloos teruggevonden.        

Intussen is het wrak van de gecrashte helikopter gelokaliseerd en werd gestart met de berging van het toestel uit de dam.

De betrokken Mil Mi-8MTV-1 was eerder al actief met de volgende registraties: CCCP-25449, TC-HAG, 4L-25449, 4L-TLS en vloog nu als EX-08041 een registratie uit Kyrgystan. (klik hier)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *