Bezig met laden...

Logboek

Airbus ziet eVTOL impact beperkt en op lange termijn

Airbus ziet eVTOL impact beperkt en op lange termijn

Ondanks de Airbus Helicopter investeringen in de Vahana en de CityAirbus ziet de CEO van de Amerikaanse afdeling van Airbus Helicopters, Romain Trapp, geen heil in de huidige eVTOL technologieën.

In de HAI webinar vorige week stelde Trapp dat de eVTOL industrie zoekt naar de 'game-changer technology' maar dat deze nog lang niet gevonden is. Trapp zei letterlijk dat het nog decennia zou kunnen duren vooraleer eVTOL toestellen in het AAM (advanced air mobility) omgeving zullen zijn geïntegreerd. 

Dat het regelgevend kader nog niet gedefinieerd is, heeft te maken met de huidige technologische onzekerheid en het ontbreken van een duidelijke richting voor de eVTOL aldus Trapp.

Trapp ziet de eVTOL zich meer oriënteren naar een stadstaxi dan als een vervanging voor de huidige generatie van helikopters. Hij vertelde ook dat Airbus Helicopters verder werkt aan de CityAirbus met de bedoeling om ervaring op te doen en technologieën te testen. Het is zeker geen toestel welke Airbus zal commercialiseren.

We hebben het reeds eerder geschreven dat Airbus Helicopters eVTOL's op een zeer defensieve manier benaderd en ontwikkeld. Zoals een aantal van zijn rechtstreekse concurrenten ziet Airbus zowat 150 eVTOL-ontwikkelaars die allerlei oplossingen bouwen maar met voorlopig beperkte resultaten.

Wij blijven van mening dat de grote spelers in de helikopterindustrie de kat uit de boom kijken en afwachten tot een van de start-ups met een 'game changer' komt. En dan is de makkelijkste oplossing om de 'game changer' te kopen. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *