Bezig met laden...

Logboek

Militaire piloten (B) kunnen vrij eenvoudig een burgerlijke licentie bekomen

Militaire piloten (B) kunnen vrij eenvoudig een burgerlijke licentie bekomen

We kregen een vraag van een Belgische militaire piloot welke de voorwaarden zijn om een burgerlijke licentie te bekomen. De piloot in kwestie zoekt zijn carrière in het burgerleven verder te zetten maar moet natuurlijk eerst zijn burgerlicentie halen. 

Wij hadden ook geen pasklaar antwoord vooral omdat er een aantal verschillen zijn tussen militaire en burgerlijke opleidingen. Na enig navragen kregen we een document die voor elke vorm van burgerlicentie of rating (LAPL, PPL, CPL, ATPL, IR, FI, TRI) de voorwaarden bepaald die de militaire piloot moet voldoen om een dergelijke burgerlicentie / rating wil bekomen.

Het document is gebaseerd op de EU verordening nr 1178/2011 (art. 10) en vervangt volledig de Belgische KB's van 11 juli 2003 en 24 april 2007, die niet meer van toepassing zijn.

Opgelet, een aanvraag voor de conversie naar een burgerlicentie moet gebeuren ten laatste drie jaar na het verlaten van de militaire dienst maar mag ook tijdens de diensttijd gebeuren.

Je kunt het document hier nalezen en downloaden. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *