Bezig met laden...

Logboek

EHang krijgt productiecertificaat voor de EH-216 onbemande passagiers-eVTOL

EHang krijgt productiecertificaat voor de EH-216 onbemande passagiers-eVTOL

EHang, de Chinese ontwikkelaar van Urban Air Mobility (“UAM”) toestellen en bouwer van de EH-216-S, s' werelds eerste gecertificeerde eVTOL heeft dat EHang met succes het productiecertificaat (“PC”) heeft verkregen voor zijn EH216-S, een pilootloze, elektrische verticale start- en landingstoestel (“eVTOL”) die passagiers mag vervoeren.

Na het verkrijgen van het typecertificaat (“TC”) en het standaard luchtwaardigheidscertificaat (“AC”) voor de EH216-S, is het productcertificaat ("PC")de laatste  belangrijke stap richting massaproductie voor de EHang EH-216. Het productiecertificaat werd toegekend door de Civil Aviation Administration of China (“CAAC”)  en is het eerste "PC" toegekend in de wereldwijde eVTOL-industrie. De PC-toekenningsceremonie vond plaats in het International Conference Centre van het Huangpu-district, Guangzhou.

Het "PC' is een cruciaal certificaat dat door de nationale luchtvaartautoriteit, de CAAC, aan de fabrikant wordt afgegeven. Het veiligstellen van dit certificaat geeft aan dat EHang een kwaliteitsborgingssysteem voor massaproductie heeft opgezet dat voldoet aan de luchtwaardigheidseisen van de CAAC, en dat het bedrijf toestemming heeft gekregen voor voortgezette massaproductie.

Het is ook een robuuste garantie voor de productkwaliteit. Het kwaliteitsmanagementsysteem voor massaproductie van de EH216-S omvat grondstoffen, leveranciersbeheer, productieorganisatie, productiekwaliteitscontrole, testen vóór aflevering van de eVTOL's, reparatie en onderhoud na verkoop, enz. Het systeem stelt duidelijke richtlijnen en documentatie vast voor elke stap. in de productieprocedure, waardoor een uitgebreide traceerbaarheid en veiligheidscontrole wordt gewaarborgd om te garanderen dat elke EVTOL en zijn onderdelen die van de productielijn rollen, strikt voldoen aan het goedgekeurde typeontwerp en de veiligheidseisen.

Na het bekomen van de Chinese certificaten is het nu uitkijken of EHang zich in de rest van de wereld kan doorzetten met zijn 'first worldwide'. En dit is ondanks enkele pogingen in Europa blijkbaar geen makkelijk project. 

We blijven EHang verder opvolgen.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *