Bezig met laden...

Logboek

Leonardo toont haar versie van de UK New Medium Helicopter

Leonardo toont haar versie van de UK New Medium Helicopter

Het is Leonardo meer dan menens met het project NMH. NMH is een Brits militair project om ongeveer 35 nieuwe medium helikopters aan te kopen. De timing is van belang want de eerste Puma worden reeds uit dienst genomen in 2025. 

De Britse RAF zoekt dus vervanging voor:  

  • Puma SA 330E: 23 helikopters
  • Bell 212 : 5 helikopters die in Brunei vliegen
  • Bell 412: 5 helikopters destijds gebouwd door AgustaWestland en die nu vliegen vanaf RAF Akrotiri in Cyprus
  • AS 365 Dauphin N3: 2 helikopters van de Special Forces

De RAF had reeds aangegeven dat ze alle medium helikopters wil vervangen door een type. En Leonardo, die in haar 'Westland' helikopterfabriek in het Britse Yeovil (Somerset) een paar duizend medewerkers te werk stelt, wil absoluut dit project binnenhalen.

Om haar voorstel voor de Leonardo AW149 kracht bij te zetten gebruikt Leonardo een zwarte AW189 helikopter als demonstrator. De AW189 is een vergelijkbaar toestel als de militaire AW149 en hiermede wil Leonardo de militaire en politieke beslissers tonen wat Leonardo kan bouwen in de UK.

De demonstrator is ook voorzien om de militairen toe te laten om de open cockpit architectuur te herdenken en zelf te kiezen tussen de turbines van het Amerikaanse General Electric of het Franse Safran. 

Leonardo's UK baas, Nick Whitney, heeft eerder gezegd dat 35 stuks AW149 in de UK bouwen niet alleen werkzekerheid voor de meer dan 3.000 Leonardo medewerkers in de fabriek van Yeovil biedt (in het totaal heeft Leonardo 7.500 medewerkers in de UK) maar dat eens de AW149 produktielijn in Yeovil op volle toeren draait deze ook zal worden ingeschakeld voor export orders voor zowel burgerlijke als militaire AW149's.

Afwachten of Leonardo hiermede de Britse militairen en politici zal kunnen overtuigen. De nieuwe post-Brexit reglementering bij aanbesteding laat de UK toe om te vrij kiezen op basis van eigen criteria, waarbij de eigen economische belangen zeker zullen meespelen. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *