Bezig met laden...

Logboek

Bristow tekent Iers SAR contract voor 10 jaar

Bristow tekent Iers SAR contract voor 10 jaar

Helikopteroperator Bristow rijgt de Europese SAR-successen aan elkaar. Nadat het in 2021 de Nederlandse SAR won van NHV, in 2022 het 10-jarig SAR contract in de UK verlengde heeft het nu het Ierse SAR-contract ondertekend. Het contract heeft een actuele waarde van €650 miljoen.

De komende 10 jaar zal Bristow de SAR-operatie in Ierland uitvoeren en daarmee de huidige helikopteroperator CHC vervangen. CHC was tegen deze beslissing in beroep gegaan.

Bristow zal in het vierde kwartaal van 2024 beginnen met de vervanging van CHC. Het bedrijf zal zes gespecialiseerde SAR-geconfigureerde Leonardo AW189-helikopters exploiteren vanaf vier bases in Sligo, Shannon, Waterford en Dublin Weston. De AW189's zullen worden geconfigureerd met de nieuwste stand van het missiesysteem dat volledig de vereisten van de Ierse kustwacht weerspiegelt.

Als uitbreiding op de huidige SAR-dienst van de Ierse kustwacht zullen twee gespecialiseerde King Air-vliegtuigen operationele ondersteuning bieden vanaf Shannon Airport voor zoek- en reddingsacties en milieumonitoring. Deze twee vliegtuigen zullen ook beschikbaar zijn om 'Top Cover'-ondersteuning te bieden aan helikopters die betrokken zijn bij medische evacuaties over lange afstanden.

Bristow zal 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, landelijk dekking bieden in alle weersomstandigheden. Onder het nieuwe contract zal Bristow meer dan 150 banen creëren of behouden, variërend van gespecialiseerde grondondersteuning, engineering, vluchtoperaties en onderhouds- en ondersteuningscapaciteiten, waardoor de teams, de helikopters en de vliegtuigen altijd gereed zijn om te reageren op de taken van de Ierse Kustwacht.

Het tienjarige contract biedt opties om nog eens drie jaar te verlengen. Het contract voorziet er ook in dat het Ierse Air Corps na vijf jaar de twee vliegtuigen van de dienst zal leveren.

“Het hele team van Bristow Ireland Limited is vereerd om gekozen te zijn om deze cruciale en levensreddende openbare dienst voor de Ierse bevolking te leveren”, aldus Alan Corbett, Chief Operating Officer, Government Services van Bristow. “

“We zullen een veilige, betrouwbare en innovatieve dienst bieden die zoek- en reddingsacties van wereldklasse in het hele land zal bieden. Bristow Ireland Limited zal de wereldwijd erkende en toonaangevende 'Target Zero'-veiligheidscultuur van Bristow in Ierland implementeren, om ervoor te zorgen dat veiligheid voorop staat bij elke vlucht die we maken en bij elke beslissing die we nemen”, aldus Corbett.  

Hier kun je het projectmanagement van de Ierse regering volgen.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *