Bezig met laden...

Logboek

Russian Helicopters levert de eerste Ansat helikopter in Europa

Russian Helicopters levert de eerste Ansat helikopter in Europa

Russian Helicopters heeft haar eerste Ansat helikopter geleverd aan een klant in Europa. 

De eerste van een bestelling van drie Ansat Helicopters werd geleverd aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Bosnië Herzegovina en is uitgerust voor medische interventies. Het toestel is naast een stretcher voor de patiënt en de gebruikelijke medische voorzieningen ook voorzien van een beademingstoestel en een mobiel EKG-toestel. Om interventies in het toestel zo goed mogelijk te laten verlopen gedurende de vlucht is de Ansat ook voorzien van een actief anti-vibratie controle systeem.

Deze medische Ansat kan ook vrij makkelijk worden omgebouwd als een passagierstoestel en daarvoor wordt een set zetels bijgeleverd die toelaat om naast de bemanning ook 7 passagiers te transporteren.

De twee volgende Ansat helikopters zullen worden uitgerust voor gebruik door de luchtpolitie van Bosnië Herzegovina.Ze zullen worden uitgeleverd in 2021 en 2022. 

De Ansat is een lichte bi-turbine helikopter met een MTOW (maximum take-off weight) van 3,6 ton. Het toestel heeft een vrij westers uiterlijk design en ziet er een stuk moderner uit dan zijn broertjes in het gamma van Russian Helicopters. De Ansat (staat voor simpel in het Tatar) wordt door Kazan Helicopters (een onderdeel van Russian Helicopters) geproduceerd.

Russian Helicopters gaat er prat op dat de Ansat zowel op gebied van aankoop als operationeel beduidend goedkoper is als de westerse helikopters. De Ansat is dan ook bedoeld om verkopen in Europa te realiseren. Maar voor zover we weten werden nog geen andere Ansat's verkocht in Europa.

Andere specificaties:

  • Payload: 1,3 ton
  • Turbine: 2 x Pratt & Whitney PW207K - 630hp met Fadec
    • toestel kan vliegen op één turbine
  • Kruissnelheid: 220 km/h 
  • Maximale snelheid (VNE): 275 km/h
  • Range: 505 km 
  • De Ansat is gecertificeerd om te vliegen in temperaturen tussen -45° en +50° Celsius
  • De Ansat heeft ook een uitvoering met een KSU-A fly-by-wire control systeem.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *