Bezig met laden...

Logboek

Eve Air Mobility krijgt $94 miljoen extra funding

Eve Air Mobility krijgt $94 miljoen extra funding

Eve Air Mobility, ontwikkelaar en fabrikant van eVTOL's (elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen), heeft $ 94 miljoen aan nieuwe funding aangekondigd komende van meerdere investeerders.

De financiering, die de uitgifte van nieuwe aandelen en warrants omvat, omvat deelnames van een diverse groep industriële bedrijven, waaronder Embraer, Nidec en financiële investeerders. De nieuwe financiering positioneert het bedrijf sterk voor de toekomst en zal de verdere ontwikkeling, certificatie en productie van de eVTOL van het bedrijf ondersteunen.

"We waarderen het vertrouwen dat deze investeerders in Eve stellen. Het nieuwe eigen vermogen, samen met bestaande kas- en kredietlijnen, zorgt ervoor dat Eve goed gepositioneerd blijft terwijl we momentum blijven opbouwen en vooruitgang boeken in de ontwikkeling en productie van onze eVTOL", aldus Eduardo Couto, CFO van Eve Air Mobility. "Met het grootste pre-orderboek in de industrie en intentieverklaringen voor 2.900 eVTOL's is Eve een prima investering voor zowel strategische als financiële investeerders."

Het bedrijf is overeenkomsten aangegaan, voor de uitgifte en verkoop van 23.500.000 nieuwe aandelen van het bedrijf tegen een aankoopprijs van $ 4 per stuk, de omruiling van bepaalde warrants voor aandelen gewoon aandeel en de toekenning van warrants aan bepaalde investeerders. De private placement zal naar verwachting resulteren in een bruto-opbrengst voor Eve van $ 94 miljoen, vóór aftrek van de kosten.

Over de EVE eVTOL

Eve's eVTOL maakt gebruik van acht speciale propellers voor verticale vlucht en vaste vleugels om in cruise te vliegen, zonder verandering in de positie van deze componenten tijdens de vlucht.

De Eve heeft ook een elektrische propeller die wordt aangedreven door dubbele elektromotoren die voor de voortstuwing zorgen met als doel de hoogste niveaus van prestatie en veiligheid te garanderen. Hoewel het talloze voordelen biedt, waaronder lagere bedrijfskosten, minder onderdelen, geoptimaliseerde structuren en systemen, is het ontwikkeld om efficiënte stuwkracht te bieden met weinig geluid.

Het bedrijf rondt de assemblage af van zijn eerste eVTOL-prototype op ware grootte, waarna een testcampagne volgt. Tegelijkertijd blijft Eve een uitgebreid portfolio van agnostische services en operationele oplossingen ontwikkelen, waaronder Vector, een unieke Urban Air Traffic Management-software om Advanced Air Mobility-operaties wereldwijd te optimaliseren en op te schalen. 

EVE is een spin-off van het Braziliaanse Embraer

Foto © EVE /Thiago R.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *