Bezig met laden...

Logboek

EHang stelt zijn Investor Dag uit omwille van Covid-19, maar publiceert wel zijn jaarrekening 2020

EHang stelt zijn Investor Dag uit omwille van Covid-19, maar publiceert wel zijn jaarrekening 2020

Goed en minder goed nieuws van het Chinese EHang, een van de - zelfverklaarde - marktleiders op gebied van eVTOL's.

In een nota aan zijn investeerders schrijft het EHang team dat de Investor Day die gepland was voor einde juni 2021 niet kan doorgaan omwille van een recente opstoot van de Covid-19 pandemie in de Guangdong streek waar de nieuwe fabriek van EHang gelegen is.

Gisteren liet EHang in een persbericht weten dat het een aantal EHang 216 AAV's (autonomous aerial vehicle) heeft ingezet die helpen in het bestrijden van de pandemie. De EHang 216's voeren logistieke missies uit, urgente transporten, inspectie's vanuit de lucht en transporteren voedingsmiddelen naar bewoners in quarantaine zones. Onderstaande video geeft ons een beeld van deze missies. 

De nieuwe fabriek in Yunfu City zou volgens EHang wel klaar zijn tegen einde juni van dit jaar maar uit voorzorg voor de investeerders wil EHang omwille van de pandemie niemand toelaten in de fabriek. De geplande Investor Day zal later terug worden gepland. Het event zal ook worden uitgezonden via live video over het internet en beschikbaar zijn voor replay nadien aldus de nota van EHang.

Het goede nieuws kwam gisteren toen EHang aankondigde dat het zijn geauditeerde cijfers over het boekjaar 2020 heeft gepubliceerd en bij de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond, heeft neergelegd. Je kunt de lijvige jaarrekening (261 pagina's) hier nalezen. Ernst & Young zijn sinds 2018 de externe auditors van EHang.  

Het is nu afwachten of de aantijgingen van analist Wolfpack, die op 16 februari 2021 een vernietigend rapport schreef over EHang, door de geauditeerde cijfers over 2020 worden tenietgedaan. Het hoofdstuk 'Risk Factors' in het jaarverslag 2020 van EHang is wel 40 pagina's lang en laat nu een zeer conservatief beeld zien van de onderneming.   

Eerdere info over EHang.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *