Bezig met laden...

Logboek

EHang gelooft in zijn AAV's: nieuwe fabriek voor 600 AAV's per jaar

EHang gelooft in zijn AAV's: nieuwe fabriek voor 600 AAV's per jaar

EHang gelooft duidelijk dat het zijn AAV's (autonomous aerial vehicles) in grote getale zal kunnen verkopen. 

Het kondigde aan dat in Yunfu city in Guangdong, China een nieuwe fabriek zal bouwen met een capaciteit van 600 AAV's per jaar. De fabriek zal worden gesubsidieerd door de lokale overheid en zal naast productiehallen ook een R&D afdeling voor oplossingen voor luchtmobiliteit en een training centrum omvatten.

De eerste 'steen' van de fabriek werd door de burgemeester van Yunfu gelegd, die in zijn speech trots was dat de wereldleider op gebied van autonome mobiliteit zich in zijn stad kwam vestigen. EHang CEO, Huazhi Hi, was verheugd dat de nieuwe fabriek de verdere expansie van EHang zal toelaten en de groei zal ondersteunen van de luchtmobiiteit en luchttaxi's in China.

Daags nadien maakte EHang ook bekend dat het een AAV op de markt brengt voor intelligente brandweeroplossingen. Het is wereldwijd de allereerste oplossing voor brandweertoepassingen op basis van een AAV.  

De EHang 216F is speciaal bedoeld om snel in te grijpen bij branden in hoge gebouwen waar normale brandbestrijding en reddingen niet of slechts zeer moeilijk kan gebeuren. De EHang 216F kan in een lading 150 liter blusschuim tot op een hoogte van 600 meter meevoeren en zeer precies van dichtbij op de brandhaard spuiten.

De autonome intelligentie van de 216F bestaat hierin dat het toestel middels een speciale camera de brandhaard kan opzoeken, eventueel een venster kan verbrijzelen en middels een laserstraal heel gericht het vuur met het blusschuim kan bestrijden. Verschillende EHang 216F kunnen samen worden ingezet om snel resultaat te boeken. Het toestel kan worden ingezet om geïsoleerde slachtoffers uit hoge gebouwen te evacueren bij een dergelijke brand.  

EHang heeft reeds testen uitgevoerd met deze oplossing samen met de brandweer van Yunfu. De autonome besturing van de EHang laat dat het toestel voor de brandweerwagens bij de brandhaard kan aankomen, beelden kan doorsturen en zijn operatie kan starten. Zo wordt kostbare tijd gewonnen bij het redden van slachtoffers en het bestrijden van het vuur.      

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *