Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe kustwachthelikopter te zwaar (en/of te luidruchtig) voor Midden-Zeeland?

Nieuwe kustwachthelikopter te zwaar (en/of te luidruchtig) voor Midden-Zeeland?

Wie dacht dat met de uitspraak van de Haagse rechtbank (zie artikel) de discussie rond de gunning van de SAR helikopter achter de rug was heeft het verkeerd voor.

De rechtbank stelde in zijn gemotiveerd vonnis van 18 bladzijden dat geen bezwaar heeft tegen de gunning door DMO (Defensie Materiaal Organisatie) van de aanbesteding SAR (de kustwachthelikopter) aan het Britse Bristow. Daarmee eindigt de opdracht van NHN (NHV Nederland) per 30 juni 2022 en zal Bristow vanaf 1 juli 2022 voor de komende 10 jaar de kustwachthelikopter leveren. NHN zou zijn hoger beroep tegen dit vonnis hebben ingetrokken.

Maar in een ultieme poging om de definitieve gunning aan Bristow te verhinderen zegt NHN dat het huidig luchthavenbesluit voor de EHMZ (luchthaven Midden-Zeeland) niet toelaat dat op dit vliegveld nachtelijke trainingsvluchten worden uitgevoerd. De VNV (Nederlandse Verkeersvliegers) van zijn kant stelt, aldus dagblad PZC, dat nachtelijke SAR-vluchten vanop EHMZ niet veilig kunnen als daarop niet kan worden getraind.

In een brief van 11 oktober 2021 namens de omwonenden van EHMZ aan de CRO (Commissie Regionaal Overleg) Luchthaven Midden-Zeeland, stellen leden Vierhout en Hilhorst, dat CRO EHMZ nooit heeft ingestemd met een structureel en ongelimiteerd gebruik van EHMZ als nachtelijke SAR luchthaven.

Ook het aantal trainingsvluchten voor toestellen boven 6 ton (Bristow wil de 8-ton bi-turbine Leonardo AW189's inzetten), moet volgens de omwonenden volgens het luchthavenbesluit worden beperkt tot maximaal 12 per jaar (dag én nacht samen). Op 5 november 2021 heeft de vergadering van de CRO plaatsgevonden maar het verslag van die vergadering is nog niet gepubliceerd.

Het is nu aan de Provincie Zeeland en de Gedeputeerde Staten om met de juiste lezing te komen van het 'goedgekeurde' luchthavenbesluit. Hiervan zal afhangen of de uitbating van een SAR - Kustwachthelikopter op EHMZ mogelijk is. In een reactie op de sluiting van het vliegveld Midden-Zeeland voor helikopters (zie ons artikel van 22/11/2021) zei directeur Enno Belderok gisteren aan dagblad PZC dat volgens hem de Provincie wacht met de publicatie van het luchthavenbesluit zonder gegronde redenen. Maar hij ziet ook wel een verband met de discussie die nu speelt over de uitbating van de SAR - Kustwachthelikopter.  

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *