Bezig met laden...

Logboek

Nederlands Apache 301 Squadron heeft nieuwe commandant

Nederlands Apache 301 Squadron heeft nieuwe commandant

Het Nederlands Apache 301 Squadron, gebaseerd op de basis Gilze-Rijen, heeft een nieuwe commandant.

Luitenant-kolonel vlieger Boudewijn Stevens heeft op 13 september 2023 het commando aanvaard over het 301 Squadron. Hij volgt hiermede luitenant-kolonel vlieger Martijn Kleiberg op die de afgelopen jaren commandant was van het 301 Squadron.

Voor de nieuwe commandant ligt een belangrijke opgave: de transitie van de Apache AH-64D naar de AH-64E Attack Helicopter. Op sociale media zei de nieuwe commandant: "Het einde van een tijdperk, en tegelijkertijd de start van een nieuw tijdperk. Ik ben dankbaar en trots dat ik als commandant voor mag gaan in deze bijzondere periode."

De nieuwe commandant heeft een lange ervaring als Combat ready Apache vlieger bij het 301 Squadron. Als Weapons Instructor was hij verantwoordelijk voor de training van vliegers en ontwikkeling van tactieken, technieken en procedures (TTP).

Hij was als Forward Air Controller (FAC) specialist in het aanvallen van doelen tijdens Close Air Support met alle beschikbare lucht- en grond wapensystemen.

Wij wensen de commandant heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *