Bezig met laden...

Logboek

Boeing en Kitty Hawk gaan CORA eVTOL verder ontwikkelen

Boeing en Kitty Hawk gaan CORA eVTOL verder ontwikkelen

Boeing en Kitty Hawk hebben een joint venture opgezet, onder de naam Wisk Aero, om de eVTOL ontwikkeling van Kitty Hawk, de Cora, verder te ontwikkelen tot een luchttaxi. Beide ondernemingen hadden op 25 Juni reeds een strategische samenwerking aangekondigd. De nieuwe onderneming is naar eigen zeggen: 'de innovatie van Kitty Hawk met de ervaring en de schaal van Boeing'.

De nieuwe onderneming is blijkbaar (nog) volledig onafhankelijk van Boeing's Aurora Flight Science onderneming die de autonome Passenger Air Vehicle (PAV), het eVTOL prototype van Boeing ontwikkelt. Op 4 Juni 219 crashte de PAV gedurende zijn vijfde testvlucht. De PAV vloog onbemand en maakte bij zijn crash geen slachtoffers of gewonden.  

Het voormalig team van Kitty Hawk's CORA eVTOL zal de basis van de nieuwe onderneming vormen. Het hoofdkantoor van Wisk blijft gevestigd in het Amerikaanse Mountain View, CA en de onderneming heeft ook vestigingen in Atlanta, Georgia en in Nieuw Zeeland.

De bekendmaking van Wisk viel samen met een artikel in Forbes die allusie maakte op problemen met bij de ontwikkeling van de Flyer bij Kitty Hawk. 

Ondanks de financiele middelen van Google stichter, Larry Page, is Kitty Hawk er toch niet in geslaagd om van een van haar luchtvaartprojecten een succes te maken. Een aantal complexe technische en veiligheidsproblemen staan een snel succes in de weg. Wisk Aero, de nieuwe onderneming van de Cora, is nu duidelijk in handen van Boeing aldus Forbes. De hamvraag is nu of het nieuwe management, onder Boeing's controle, het Cora programma tot een goed einde kan brengen.

Deze ontwikkeling toont nogmaals aan dat de eVTOL's het luchtruim nog niet veroverd hebben. In onze artikels van 25 en 26 september 2019 hebben we de verschillende stappen opgelijst die nog moeten overwonnen worden voor de eVTOL een succes kan worden. Ook de overname van Surefly door Moog Inc, vorige week toont aan dat er meer nodig is dan een paar goede ideeen, enthousiasme en een geldschieter.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *