Bezig met laden...

Logboek

Wat kost een Robinson helikopter?

Wat kost een Robinson helikopter?

Onze vriend Mischa Gelb, de vermaarde Canadese vlieginstructeur met zijn Youtubekanaal Pilot Yellow, die we nog kennen van zijn analyse over de veiligheid van de Robinson R44, gaat, in onderstaande video, wat dieper in over de kostprijs van een Robinson helikopter.

Je kunt ook gewoon even de prijslijst bekijken maar Mischa, heeft als eigenaar van een helikopterbedrijf heelwat ervaring met de aankoop, het onderhoud en de operationele kosten van de Robinson helikopters en het is interessant dat hij deze kennis met ons wil delen.

Ook Robinson Helicopters heeft op zijn website een overzicht wat een helikopter kost en komt tot een leuk resultaat. Een helikopter zou volgens Robinson maar ietsje meer kosten per afgelegde kilometer dan een topklasse auto. Maar.....

Maar na het dromen en voor je snel naar de Robinson-dealer loopt om je nieuwe Robinson R44 te kopen toch wat bedenkingen:

  • in de Benelux moet je bij iedere kostprijs ook BTW rekenen, en dat is 21% - dit bij aankoop, onderhoud en brandstof
  • het transport van je Robinson helikopter uit de US naar Europa kost naast de transportkratten ($4.200) ook een paar duizend dollar bovenop de aankoopprijs
  • de kostprijs voor AvGAs (de brandstof voor je helikopter) in de Benelux is minstens 35% duurder dan in de US
  • de Robinson calculatie is er eentje die de meest voordelige situatie berekent, de realiteit in jouw geval zal altijd anders en spijtig genoeg, minder gunstig zijn.

Eén ding is zeker, helikoptervliegen is een dure aangelegenheid maar een super ervaring telkens weer. Je doet er goed aan je te laten adviseren voor je helikopter koopt, liefst door een onafhankelijke expert. En als je een helikopter koopt wensen we je heel veel vliegplezier!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *