Bezig met laden...

Logboek

Ook Amazon krijgt een licentie van de FAA voor zijn Prime Air drone

Ook Amazon krijgt een licentie van de FAA voor zijn Prime Air drone

Vorige week maandag kreeg Amazon de goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA om zijn vloot van Prime Air drones operationeel te gebruiken.

Volgens de FAA geeft dit Amazon de mogelijkheid om veilig en efficiënt pakjes te leveren aan zijn klanten. Amazon is niet de eerste die een goedkeuring krijgt van de FAA, pakjesdienst UPS (United Parcel Service) en Alphabet (moederbedrijf van Google) bedrijf Wing kregen reeds eerder een dergelijke licentie. 

Met deze licentie kan Amazon nu pakjes vervoeren met kleine drones en deze vliegen buiten het zicht van de operator. Amazon zal nu starten met het testen van thuisleveringen via de drone. De bedieners van de drones hebben reeds verregaande training gekregen om er zeker van te zijn dat de leveringen met drones met de hoogste eisen van veiligheid worden uitgevoerd.

Amazon reageerde zeer positief op de FAA-beslissing en ziet deze licentie als een essentieel onderdeel van haar toekomstvisie die erin bestaat pakjes binnen de 30 minuten bij de klant thuis te leveren. Het Amazon drone-project startte in 2013 en in augustus 2019 kon men de aanvraag tot goedkeuring bij de FAA binnensturen. Nu net een jaar later kan Amazon zijn drones ook in de praktijk uittesten.

Naast UPS, Google en nu Amazon is ook DHL actief in het testen van drones om klanten sneller te leveren. In mei vorig jaar schreven we een artikel over de samenwerking en de testen van DHL China met EHang. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *