Bezig met laden...

Logboek

EHang verwacht eVTOL certificatie eind 01/2023

EHang verwacht eVTOL certificatie eind 01/2023

In de conference call naar aanleiding van de bekendmaking van de resultaten van het derde kwartaal 2022 vertelde EHang CEO Huazhi HU, dat hij verwacht dat de certificatie van de eVTOL EH216 eind januari 2023 een feit zal zijn.

EHang en de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC hadden gepland om zonder onvoorziene omstandigheden de certificatie in 2022 af te ronden maar de nieuwe Covid19 uitbraken en daaropvolgende maatregelen hebben in de afgelopen maanden tot enige vertraging geleid. Men verwacht nu snel beterschap om de certificatie te kunnen afronden.

EHang bevestigde ook dat het een orderboek heeft van meer dan 200 pre-orders voor de EH216 AAV. Het gros van deze pre-orders komen uit de toerisme sector, de brandbestrijding en urgente transporten. 

Mocht EHang in het voorjaar 2023 zijn certificatie kunnen binnenhalen zou dit de allereerste eVTOL certificatie ter wereld zijn. Het is nog af te wachten of de timing zal lukken en welke gebruiksbeperkingen de certificatie zal bevatten.

Overigens waren de resultaten in het derde kwartaal niet om veel over te schrijven. De onderneming blijft in een startup-fase de verliezen opstapelen in de hoop dat na de certificatie als allereerste, ze alle pre-orders zal kunnen realiseren en veel 'early-bird' orders zal kunnen binnenhalen. 

Het bedrijf heeft nog voor maximaal half jaar cash vooraleer het een nieuwe investeringsronde of kredietronde zal moeten lanceren. Overigens blijft een waas van onzekerheid hangen over de mogelijkheid dat EHang als Chinees bedrijf uit de Amerikaanse Nasdaq zal worden verbannen.

Een gedetailleerd overzicht van de kwartaalresultaten van EHang kun je hier nalezen

Eerdere artikelen over eVTOL-ontwikkelaar EHang kun je hier lezen.

We blijven dit met spanning opvolgen... 

Over EHang 

EHang (Nasdaq: EH) is een pionier in autonome luchtvaartuigen (AAV). De missie van EHang is om veilige, autonome en milieuvriendelijke luchtmobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. EHang biedt klanten in verschillende industrieën AAV-producten en commerciële oplossingen: stedelijke luchtmobiliteit (inclusief passagiersvervoer en logistiek), slim stadsbeheer en luchtmedia-oplossingen. Als voorloper van geavanceerde AAV-technologieën en commerciële oplossingen in de wereldwijde Urban Air Mobility (UAM)-industrie, blijft EHang de grenzen van de lucht verkennen om vliegtechnologieën te laten profiteren van ons leven in slimme steden. Ga voor meer informatie naar www.ehang.com.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *