Bezig met laden...

Logboek

US Defensie kondigt volledige grounding van V-22 Osprey vloot af

US Defensie kondigt volledige grounding van V-22 Osprey vloot af

Met een nota gepubliceerd gisteren heeft de Amerikaanse Defensie, via Navair, het aan de grond houden bevolen van de volledige vloot V-22 Osprey tiltrotors (+/- 500 stuks) van alle eenheden van het Amerikaans leger.

Letterlijk tekst: 

Uit grote voorzichtigheid stelt NAVAIR, na de operationele terugtrekking van de AFSOC, op 6 december 2023 een grondbulletin in voor alle V-22 Osprey-varianten. Dit besluit komt na het ongeluk met de V-22 Osprey op 29 november 2023, voor de kust van Yakushima, Japan.

Uit voorlopige onderzoeksinformatie blijkt dat een mogelijke materiële storing het ongeluk heeft veroorzaakt, maar de onderliggende oorzaak van de storing is op dit moment onbekend. Hoewel het ongeluk nog wordt onderzocht, implementeren we aanvullende risicobeperkende maatregelen om de veiligheid van onze medewerkers te garanderen. 

Het Joint Program Office blijft communiceren en samenwerken met alle V-22-belanghebbenden en klanten, inclusief geallieerde partners. 

Eerder had de Japanse Defensie reeds dezelfde beslissing genomen en de Amerikanen gevraagd hetzelfde te doen. 

De Osprey's blijven geplaagd met crashes en incidenten en zijn de laatste jaren al regelmatig aan de grond gehouden.    

Foto en bron © Navair

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *