Bezig met laden...

Logboek

NHV krijgt Engelse AOC en is klaar voor de Brexit

NHV krijgt Engelse AOC en is klaar voor de Brexit

Dat een no-deal Brexit ook voor de luchtvaart een belangrijke rol zal spelen hebben we reeds vroeger uit de doeken gedaan. En ondanks de verschillende stemmingen in het Britse Lagerhuis is een dergelijk scenario nog steeds niet van de baan. Gisteren heeft de Europese Unie het Verenigd Koninkrijk tot 31 januari de tijd gegeven om de Unie te verlaten, hopelijk wel met de deal die de Britse eerste minister Boris Johnson heeft goedgekeurd.

Maar helikopteroperator NHV heeft zich terdege voorbereid op alle scenario's rond de mogelijke Brexit op 31 Oktober. Het heeft een Britse onderneming opgericht, NHV Helicopters Ltd. te Norwich, UK, die alle Britse activiteiten van NHV in de UK beheert. Deze firma heeft intussen reeds een AOC (Air Operator Certificate) bekomen van de Britse CAA (Civil Aviation Authority) en voert nu zijn activiteiten in Aberdeen en Norwich uit vanuit deze onderneming. 

De nieuwe Britse helikopteroperator uit de NHV-groep krijgt 7 helikopters ter beschikking om zijn bestaande activiteiten verder te zetten. Deze helikopters werden uit het Nederlandse en Belgische luchtvaartregister geschrapt en zijn intussen ingeschreven in het Britse luchtvaartregister. Voor zover we weten krijgt het Engelse bedrijf 5 Airbus H175 helikopters en 2 Leonardo AW139 helikopters, een mooie vloot. De meeste van deze toestellen waren reeds in Aberdeen of Norwich gestationeerd.

Steffen Bay, CEO van de NHV groep, reageerde zeer positief op het bekomen van de Britse AOC accreditatie en ziet hierin, naast een perfecte oplossing voor de Brexit perikelen, ook nieuwe commerciele mogelijkheden. Wij wensen NHV veel succes. 

Naschrift:

Intussen zijn er reeds 6 helikopters ingeschreven in het UK register op naam van NHV Ltd, UK. Het betreft:

Op 4 november 2019 is ook de Airbus H175 met callsign OO-NSF uit het Belgisch register uitgeschreven en als G-NHVF in het Britse register onder de naam van NHV Ltd, UK ingeschreven.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *