Bezig met laden...

Logboek

Eerste twee nieuwe Chinooks CH-47F MYII CAAS aangekomen in LCW Woensdrecht

Eerste twee nieuwe Chinooks CH-47F MYII CAAS aangekomen in LCW Woensdrecht

In de afgelopen week kwamen er drie nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS bij voor DHC (Defensie Helicopter Commando). Deze leveringen zijn een belangrijke vervolgstap in het militair project “Chinook Vervanging & Modernisering” dat zowat €1 miljard zal kosten.

Twee nieuwe Chinooks kwamen per boot uit de US naar Antwerpen en werden over de weg verder getransporteerd naar het LCW op de basis Woensdrecht. Daar zullen de D-472 en de D-473, Chinooks van de nieuwste generatie, worden klaargestoomd om vanaf maart 2021 te kunnen vliegen. Zie onderstaande video van de aankomst in Woensdrecht.

Een andere nieuwe Chinook CH-47F MYII CAAS met registratie D-479 werd op 13 januari 2020 vliegend geleverd aan het Nederlandse trainingscentrum 302 Squadron op Ft. Hood, Texas US. Daar zal het toestel worden ingezet om nieuwe Chinook piloten op te leiden en om bestaande Chinook piloten een conversietraining te geven. Het is de vijfde nieuwe Chinook die op FT. Hood zal worden gestationeerd, de andere toestellen zijn de D-474, D-475, D-476 en D-477.

Het militair project “Chinook Vervanging & Modernisering” betreft de verwerving van veertien nieuwe CH-47F MYII CAAS Chinook helikopters voor de vervanging van de elf oudere CH-47D toestellen en de uitbreiding van de vloot, alsmede de standaardisatie van de Chinookvloot door de modernisering van de huidige zes CH-47F(NL).

De nieuwe en aangepaste helikopters kunnen naar verwachting tot 2045 worden ingezet als tactische transporthelikoptercapaciteit van Defensie. Zes toestellen worden voor de conversie naar Ft Hood (VS) overgebracht. Afhankelijk van de COVID-19 beperkingen worden vanaf begin 2021 de nieuwe toestellen in Nederland verwacht. Het ombouwprogramma van de zes F-modellen zal eind 2021 zijn afgerond. In de eindsituatie blijven vijf toestellen op Ft. Hood staan voor training en oefening en zijn 15 toestellen op vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerd. 

Foto: D-472 & D-473 voor hun vertrek naar Nederland

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *