Bezig met laden...

Logboek

CHC / Babcock overname: Britse competitiewaakhond start diepgaand onderzoek

CHC / Babcock overname: Britse competitiewaakhond start diepgaand onderzoek

Begin september 2021 kondigde CHC de voltooiing aan van de overname van de olie en gas offshore helikopteractiviteiten van Babcock International. De overname versterkt CHC's wereldwijde positie, breidt haar vloot uit met ongeveer 30 helikopters en 500 medewerkers in de UK, Denemarken en Australië. De vloot bestaat uit 12 Airbus H175, 9 Leonardo AW139 en 9 Sikorsky S92 helikopters.

CHC deed dit na het verkrijgen van een derogatie van de Britse CMA (Competition and Markets Authority) die nog geen goedkeuring heeft gegeven voor deze overname door CHC. Op 23 september heeft de CMA in een publieke nota kennis genomen van de voltooiing van de overname en bevestigd dat ze een onderzoek zal doen naar een mogelijke vermindering van de concurrentie op de Britse markt.

Op 24 september 2021 heeft de CMA alle mogelijke geïnteresseerden uitgenodigd om tegen 7 oktober 2021 hun commentaar op deze overname te formuleren. Op basis van dit onderzoek voorziet de CMA dat ze tegen 18 november 2021 een beslissing kan nemen in deze zaak. Maar bepaalde redenen kunnen aanleiding geven tot een latere beslissing.    

Het blijft opmerkelijk dat CHC de goedkeuring door de CMA, de Britse mededingingsautoriteit in de UK, niet heeft afgewacht om de overname te voltooien. Het loopt daardoor het risico loopt om, als de acquisitie niet wordt goedgekeurd door de CMA, de Britse onderdelen te moeten verkopen.  

CHC kocht de Babcock offshore-helikopter afdeling, met een omzet van £154 miljoen en een operationeel verlies van £2 miljoen, van Babcock International voor £10 miljoen. De Babcock HEMS (medische) helikopterafdeling en de SAR-helikopterafdeling van Babcock waren geen onderdeel van deze overname.

Het is intussen ook bekend geworden dat Babcock ook een koper zoekt voor haar HEMS en SAR helikopterafdeling, die het in 2014, als Avincis (inclusief dochter Bond Aviation), kocht voor niet minder dan £1,6 miljard. Ondertussen heeft Babcock deze acquisitie reeds deels moeten afwaarderen maar blijkbaar is niemand van de helikopteroperatoren klaar om deze afdeling van Babcock over te nemen. Misschien vernemen we meer bij de volgende kwartaalcijfers van Babcock. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *