Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: AW101 succes - Zwitsers & Chinooks - Apache AD-64E V6 - Oekraine

Kort nieuws: AW101 succes - Zwitsers & Chinooks -  Apache AD-64E V6 - Oekraine

Leonardo AW101 vloot bereikte 500.000 vlieguren op het eind van 2021

Leonardo had een goeie start van 2022 met het bereiken van de 500.000 vlieguren van de AW101 Merlin helikopter.

De 'Merlin Magic' wil ook verder duren in 2022 met een upgrade programma bij Leonardo in Yeovil (UK) om het maximum vermogen aan de gearbox te verhogen (tot 117%) en gebruik te maken van extra vermogen dat reeds beschikbaar is door de drie turbines. Dit jaar staan ook de 'hot en high' vluchttesten op het programma. Deze gaan door in de VS.

Foto copyright: Leonardo Helicopters

 

Gaat Zwitserland zijn Super Puma's vervangen door Chinook-helikopters?

Volgens informatie die op 29 december 2021 door Radio Télévision Suisse is gepubliceerd, zou de Zwitserse luchtmacht haar 24 Airbus AS332 Super Puma-helikopters en Cougars willen vervangen door Boeing CH-47 Chinook-helikopters. Maar ook de Sikorsky CH-53K King Stallion zou een mogelijke kandidaat zijn voor de opvolging van de Super Puma's. 

In een bericht van het Zwitserse ministerie van Defensie aan de Bondsraad (federale regering) van 7 december 2021, wordt gewag gemaakt van een kleinere vloot transporthelikopters maar wel beduidend grotere toestellen. Defensie stelt dat 6 dergelijke grote helikopters ongeveer 600 miljoen CHF zouden kosten. Een dergelijke bedrag zou Defensie in haar budget 2024 willen voorzien. 

 

Eerste Amerikaanse AH-64E Apache versie 6 in gebruik genomen in Korea

Het Amerikaans leger heeft haar eerste nieuwe Apache AH-64E Versie 6 Apache-helikopter in Zuid-Korea geleverd met een Air Force C-17 (zie foto links). Het toestel landde op Osan Air Base, Zuid-Korea. Het zal in gebruik genomen worden door het 4th Battalion (Attack), 2nd Aviation Regiment (4-2 AB) in Camp Humphreys.

Deze nieuwe Apache is de eerste van een aantal AH-64E in de versie 6 die geleverd worden aan het 4-2 Attack Battalion, de eerste OCONUS-eenheid die de nieuwste versie van de Apache heeft ontvangen. 

Je kunt de specificaties van deze nieuwe versie 6 hier bekijken.

Foto credit: SSgt. Jared Scott (US Army)  

 

Oekraïne ontvangt nog twee Airbus H125 helikopters voor zijn grensbewaking

In het midden van de spanningen tussen Rusland en Oekraïne heeft het land op 13 januari twee nieuwe Airbus H125-helikopters ontvangen uit de Franse Airbus Helicopters fabriek in Marignane. Ze kwamen aan op de internationale luchthaven van Kharkiv.

De twee helikopters zijn een onderdeel van de uitvoering van de intergouvernementele overeenkomst met de Frankrijk en de uitvoering van het investeringsproject van het ministerie van Binnenlandse Zaken om een uniform systeem van luchtvaartbeveiliging en civiele bescherming te creëren.

In het bijzonder zal de grenswacht van Oekraïne in het totaal 24 nieuwe helikopters ontvangen. Tot op heden beschikt de grenswacht reeds over zeven Airbus H125 helikopters.

Foto & video credit: Staatsgrenswachtdienst van Oekraïne

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *