Bezig met laden...

Logboek

China Rescue krijgt eerste Leonardo AW189

China Rescue krijgt eerste Leonardo AW189

Afgelopen week werd de eerste van zes Leonardo AW189 helikopters in China geassembleerd en heeft met succes zijn groudrun in Shanghai voltooid. Het toestel is bestemd voor het CRS (Chinese Rescue & Salvage Bureau) van het Ministerie van Transport.

Vorig jaar maart hebben CRS en Leonardo een contract getekend voor zes Leonardo AW189 supermedium tweemotorige helikopters, die langs de kusten van China zullen worden gebruikt voor maritieme SAR-operaties. De leveringen van de vloot zullen tegen 2023 voltooid moeten zijn.

De CRS is China's enige nationale maritieme professionele reddings- en bergingsmacht. Het voert een reeks missies uit, waaronder noodhulp bij maritieme ongevallen in Chinese wateren, redding van mensenlevens, schepen en eigendommen, berging van gezonken schepen en wrakstukken, opruimingen van olierampen en andere reddingsmissies voor maritiem transport en ontwikkeling van maritieme hulpbronnen.

Daarnaast voert de CRS de verplichtingen uit van relevante internationale verdragen en bilaterale overeenkomsten over maritiem transport en redding namens de Chinese regering. CRS exploiteert momenteel al 20 helikopters over acht bases langs de Chinese kustlijn. De zes Leonardo AW189's zullen vanaf 2023 bijdragen om de SAR-capaciteit uit te breiden tot een straal van 200 nm. 

Foto © Jianye Zhang - Leonardo Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *