Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Bell 412EPX - Leonardo AW149 UK - Chinook CAAS

Kort nieuws: Bell 412EPX - Leonardo AW149 UK - Chinook CAAS

Subaru levert allereerste Subaru / Bell 412EPX aan de Japanse Nationale Politie

Subaru heeft s' werelds eerste Subaru / Bell 412EPX geleverd aan de Japanse Nationale Politie. Het toestel is de allernieuwste versie van de bekende Bell 412 en is samen ontwikkeld door Bell en Subaru (was vroeger Fuji Heavy Industries). De helikopter werd finaal geassembleerd in Subaru's Aerospace Utsunomiya Plant. 

De nieuwe 412EPX zal gebruikt worden door Iwate Prefectural Politie na de nodige training voor de piloten en de technici. De Subaru Bell 412EPX is speciaal voorzien om veilig te kunnen opereren in zware weersomstandigheden en zal vooral worden ingezet voor politietaken en brandbestrijding.

De Subaru / Bell 412EPX is ook de basis voor de ontwikkeling van de UH-2, de nieuwe generatie helikopter voor de Japanse Ground Self Defense Force.

 

'UK Medium Helicopter' project - Leonardo blijft aandringen

Leonardo is vastbesloten om het 'UK Medium Helicopter' programma van de Britse Defensie te winnen. Er gaat geen week voorbij of Britse tak van Leonardo, de vroegere Westland fabrieken in Yeovil, laat van zich horen met een statement over de tewerkstelling, of over de kennisoverdracht naar de UK, of over de export van de militaire versie van de AW149. 

Deze week lanceerde Leonardo een speciale pagina voor Britse AW149 als de nieuwe 'UK Medium Helicopter' voor de toekomst. Nick Whitney, Managing Director of Leonardo Helicopters (UK) laat geen kans onbenut om zijn 3.000 medewerkers in Yeovil en de kwaliteiten van de Britse AW149 in de picture te zetten.      

Op 28 mei 2021 was het de 149e dag van het jaar en weer een reden om de AW149 onder de aandacht te brengen. 

 

Eerste Nederlandse multi-type Chinook & Apache training missie op FT Hood in de US

Het Nederlandse 302 opleidings-squadron op de Amerikaanse vliegbasis Ft Hood voerde voor het eerst een multi-type training missie uit waarbij de nieuwe Chinooks CH-47F MYCAAS een CAAS missie kwalificatie moesten uitvoeren. En de job werd perfect uitgevoerd!

Het 302 Squadron op Ft. Hood heeft reeds 5 CH-47F MYCAAS waarop het trainingen geeft aan de Nederlandse bemanningen. 

Zie onderstaande korte video.  

 

Foto copyrights: Bell Textron

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *