Bezig met laden...

Logboek

Helikopterkaper Mike Gielen, krijgt 5 jaar cel

Helikopterkaper Mike Gielen, krijgt 5 jaar cel

De strafrechtbank van Antwerpen heeft Mike Gielen uit Tongeren veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Hij had vorig jaar gepoogd om met een gekaapte helikopter zijn vrouw, de van moord verdachte Kristel A., te bevrijden uit de vrouwengevangenis Berkendael te Vorst. Twee medeplichtigen aan deze kaping kregen elk 2,5 jaar gevangenisstraf.

Op 25 september 2020 rond 15u werd op de luchthaven van Antwerpen de AS 355F1 Ecureuil 2 met registratie OO-HSM van Heli Service Belgium gekaapt door drie gewapende gangsters. De OO-HSM is sinds de sluiting van de HSB-helihaven in Sint-Pieters Leeuw gebaseerd op EBAW. 

De pilote, Jasmine Gaggelmans, werd gedwongen, onder bedreiging van airsoftwapens, om van Antwerpen EBAW naar Vorst te vliegen om Kristel A. te helpen ontsnappen. De helikopter kon in een zware regenbui echter niet landen op het binnenterrein van de vrouwengevangenis. Na een kort en bijna fataal handgemeen werd de pilote na een aantal rondjes boven de gevangenissen van Vorst gedwongen om koers te zetten naar de carpoolparking in het Waals Brabantse Hélécine. Daar stapten de drie gangsters uit en konden wegvluchten. Daags nadien werd Gielen opgepakt en later ook de twee medeplichtigen. 

Afgelopen februari kwam Kristel A., echtgenote van Mike Gielen voor het assisenhof te Antwerpen als verdachte in de moord op haar vriend Andy Vandereyt. Op de laatste dag van dit proces werd de voorzitster van de rechtbank gewraakt en moet het proces worden overgedaan.   

Foto copyright: Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *