Bezig met laden...

Logboek

HBG Helikopter Group krijgt eerste Europese Airbus H160

HBG Helikopter Group krijgt eerste Europese Airbus H160

Renaud Blanc, CEO van de internationale HBG Helicopter Group, heeft bekend gemaakt dat hun dochteronderneming Mont Blanc Hélicoptères de allereerste burgerlijke Airbus H160 in Europa in haar vloot heeft ontvangen.

De allereerste civiele Airbus H160 wereldwijd ging naar Japan voor de Japanse operator ANH (All Nippon Helicopter). Nadien werd ook een Airbus H160, uitgeleverd naar een voorlopig onbekende klant in Brazilië. Deze werd uitgeleverd met de Airbus Beluga, een van de grootste transportvliegtuigen ter wereld.

Van de eerste civiele Airbus H160 helikopters die aan lanceringsklant Babcock werden uitgeleverd is er intussen een omgebouwd als SAR-helikopter en worden gebruikt voor SAR-missies van de Franse Marine vanop de marinebasis van Lanvéoc in het Franse Bretagne.  

Stilaan wordt de Airbus H160 een bekend gezicht in de helikopterwereld. Om aan de vraag te voldoen heeft Airbus een casco-lijn in het Duitse Donauwerth en een finale assemblagelijn in het Franse Marignane (zie onderstaande foto's).

 

Foto's © Airbus Helicopters

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *