Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe helikopters van de Amerikaanse president mogen vliegen

Nieuwe helikopters van de Amerikaanse president mogen vliegen

De nieuwe VH-92A helikopter van de Amerikaanse president heeft volgens de Marine, die de presidentiële missies vliegen, IOC of initiële operationele capaciteit bereikt. IOC is de minimale operationeel inzetbare vorm van de helikopter.   

De VH-92A, gebouwd door Sikorsky op basis van haar S-92 helikopter, heeft alle tests en bemanningstrainingen doorlopen en behaalde de IOC reeds op 28 december 2021. Maar deze mijlpaal werd toen niet aangekondigd maar staat nu wel vermeld in het jaarlijks overzicht van de begrotingshoogtepunten van de US Navy voor het fiscaal jaar 2023 dat net is gepubliceerd.

Dat de VH-92A die zijn IOC bereikte, werd op 26 april bevestigd tijdens een hoorzitting van de Seapower-subcommissie van de Senate Armed Services Committee door Frederick J. Stefany, adjunct minister voor de Navy. "We hebben het IOC van de VH-92A, de presidentiële helikopter, behaald en we beginnen nu met het inbedrijfstellingsproces samen met het Witte Huis om die helikopter in de vloot van het Witte Huis te brengen" aldus Stefany.  

Het is opmerkelijk dat de IOC in december 2021 werd bereikt toen net een rapport bekendgemaakt werd door Bloomberg News, dat de VH-92A nog niet operationeel geschikt of voldoende betrouwbaar was - vooral in geval van nood.

De presidentiële helikoptervloot wordt gevlogen door Marine Helicopter Squadron One (HMX-1). Momenteel vliegt HMX-1 met de VH-3D Sea King en VH-60N Black Hawk helikopters. 

De geplande vloot van VH-92A's zal 21 operationele vliegtuigen en twee testvliegtuigen omvatten. De volledige operationele capaciteit van de VH-92A is gepland voor het tweede kwartaal van fiscaal 2023. 

Update 15 mei 2022

Klein detail, we kregen informatie uit de VS dat de VH-92A weliswaar zijn initiele operationele status bereikt heeft en nu met de president als Marine One kan vliegen, maar dat er nog steeds een probleem is. De uitlaat van het toestel zorgt bij de landing en het opstijgen nog steeds voor verkleuring / verbranding van het gras van het Witte Huis. Of en wanneer dat opgelost gaat worden (en hoeveel dit zal kosten) werd niet vermeld.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *