Bezig met laden...

Logboek

NHI levert laatste Italiaanse Marine NH90 MITT

NHI levert laatste Italiaanse Marine NH90 MITT

NHIndustries voltooit de laatste levering van de NH90 MITT marine tactische transporthelikopter aan de Italiaanse marine.

In lijn met het contractuele schema heeft NHIndustries op 26 augustus de laatste levering van een NH90 MITT (Maritime – Italian Navy Tactical Transport) helikopter aan de Italiaanse marine afgerond. Het vliegtuig is de laatste van tien MH-90's, die de Italiaanse marine zal gebruiken voor amfibische ondersteuning en operaties van de Special Forces.

De helikoper - door de Italiaanse marine aangeduid als 'MH-90' - is het resultaat van een sterke samenwerking tussen de Italiaanse marine en Leonardo. De MH-90 werd de Leonardo fabriek in Venetië-Tessera geassembleerd, getest en volgens schema afgeleverd aan de belangrijkste operationele basis van de Italiaanse marine in Luni.

De MH-90 combineert de belangrijkste kenmerken van het type voor tactische transporttaken over land, zoals de achterklep en missieapparatuur, samen met de kenmerken van de marine NH90, bijvoorbeeld het geoptimaliseerde landingsgestel en de dynamiek bij operaties vanop schepen. De MITT-variant zal worden toegevoegd aan de NFH-helikopter vloot (NATO Frigate Helicopter) die reeds in gebruik is en waarvan er tot nu toe 38 helikopters zijn afgeleverd.

De MH-90 maakt deel uit van de moderniseringsplannen van de Italiaanse marine om het hoofd te bieden aan de steeds evoluerende reeks missie-eisen en operationele scenario's door de meest geavanceerde technologie in te zetten die vandaag beschikbaar is.

Foto copyright: NH Industries

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *