Bezig met laden...

Logboek

Een reeks afgelastingen in de helikopterwereld, o.a. ILA 2020 in Berlijn gaat niet door

Een reeks afgelastingen in de helikopterwereld, o.a. ILA 2020 in Berlijn gaat niet door

Het regent afgelastingen van sport- en muziekevenementen in de marge van het corona-virus. Maar ook de helikopter- en luchtvaartwereld wordt niet gespaard. We kregen reeds een eerste lijst binnen van luchtvaartevenementen die dit jaar worden afgelast of uitgesteld.

  • De Farnborough International Airshow, een van de grootste luchtvaartshows in Europa, gaat dit jaar niet door. Het evenement zou eind juli worden gehouden, maar wordt nu pas in 2022 weer georganiseerd. De show vindt om het jaar, afwisselend met de Paris Air Show plaats.
  • De Britse RIAT (Royal International Air Tattoo) is ook gecanceld. Het evenement zou in Juli op RAF Fairford doorgaan en trekt meestal zowat 250.000 bezoekers.
  • De 'hoogdagen van de helikopter' georganiseerd door Quad-A, van 22 tot 24 april 2020, in Nashville, Tennessee is ook gecanceld nadat de US Defensie en het Amerikaans leger alle niet-essentiële reizen en conferenties heeft verboden.  
  • Ook de tweejaarlijkse ILA Berlijn gepland van 13 tot 17 mei en die steevast meer dan 250.000 bezoekers trekt, wordt dit jaar afgelast. Een dergelijk groot aantal bezoekers is door de lokale autoriteiten niet toegestaan en de organisatoren konden op minder dan twee maand voor de opening van het evenement geen risico's meer nemen.
  • Het Belgische en Nederlandse leger hebben moeten besluiten om de grote oefening Swift Blade 2020 door het coronavirus af te gelasten. De oefening was gepland van 14 april tot 1 mei.
  • Defensie (NL) heeft besloten dat de oefening Frisian Flag vanaf Vliegbasis Leeuwarden niet doorgaat. Deze oefening stond gepland van 23 maart tot 3 april. Ook het buitenlandse onderdeel van de helikoptertraining genaamd Helicopter Weapon Instructors Course gaat niet door. Dit gedeelte zou in Duitsland plaatsvinden maar zou misschien toch nog later dit jaar worden georganiseerd. 
  • Als laatste heeft RotorTech UK / Aerodrome & Heliport Expo die van 11 tot 13 juni 2020 samen met AeroExpo UK op Wycombe Air Park, in High Wycombe (UK) zou plaatsvinden, gisteren ook gecanceld. 
  • Op 25 maart werd bekend dat Rescue Vlissingen 2020 met een jaar wordt uitgesteld.
  • Op 2 april werd bekend dat de Internationale Sanicole Airshow in 2020 wordt afgelast.

Er blijft dus weinig over om naar uit te kijken dit voorjaar. Hopelijk worden de airshows in de verlofperiode gespaard van het corona-virus. Maar ook dat is ver van zeker en ik zou deze met een vraagteken in de agenda zetten. 

De enige helikopterbeurs die specifiek bevestigd dat ze zal doorgaan is de HeliRussia 2020 beurs in Rusland. Van 21 mei tot 23 mei 2020 gaat deze beurs door in de IEC Crocus Expo in Moscow. De officiele uitleg luidt als volgt:

  • In connection with the increase of COVID-19 cases and the decree issued on 5, March by the Mayor of Moscow Sergei Sobyanin No. 12-UM “On imposition of high alert regime,” exhibition management informs that HeliRussia 2020 is developing in the regular mode.

1 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *